Idol 2011

Annons:

Idol 2011Ett av Tv4:s mest populära program Idol bjuder på en del nyheter denna säsong. Som vanligt är det många nya ansikten och talanger som man får följa i programmet men inför Idol 2011 så får vi även bekanta oss med en ny programledare och nya jurymedlemmar.

Så går programmet till

Idol är programmet som gör vanliga människor till popstjärnor. Du behöver inte ha en agent eller ett stor bolag i ryggen, utan det räcker med att man har talang och är målmedveten, för att synas i TV på bästa sändningstid samt tävla om ett skivkontrakt. I Idol reser en jury runt om i landet och har som mål att hitta de bästa talangerna. Vem som helst kan ansöka, och få chansen att bli Sveriges nästa stjärna, och stå framför en juryn som ibland är skoningslös i sina uttalanden. En läskig upplevelse för de allra flesta.Ändock är det flera tusen som söker varje år. Sen påbörjas en urvalsprocess där endast ett fåtal, av alla som har ansökt, får chansen att varje vecka få sjunga live och tävla om det åtråvärde kontraktet.

Om Idol

Idol är ett koncept som är taget direkt från England och programmet ”Pop Idol” som sändes för första gången 2011 i Brittiska ITV. I Sverige sändes Idol för första gången i Tv4 2003 och då var det Daniel Lindström som vann framför Darin som numera är en etablerad popstjärna. Konceptet Idol har spritt sig över hela världen och kan ses i Afghanistan, Nya Zeeland, Georgien, Sydafrika och många andra länder.

Idol 2011

Idol 2011 bjuder på en del nyheter inför denna säsong, som sägs bli den sista säsongen i alla fall på ett bra tag. Peter Jidhe var programledare förra säsongen men i Idol 2011 är det tv4-profilen Pär Lärnström, som bland annat är programledare för parlamentet, som ska leda programmet. Vid sin sida har han, som alltid, juryn som kommer både risa att rosa deltagarna där målet är att hitta Sveriges nästa superstjärna.

Sen 2007 har vi haft en trio bestående av Laila Bagge, Anders Bagge och Andreas Carlsson. Men i Idol 2011 kommer trion att utökas till en kvartett när Alexander Bard och Pelle Lindell ersätter den populära jury-medlemmen och låtskrivaren Andreas Carlsson som lämnar programmet

Tidigare år har det varit killarna som har dominerat, men inte denna säsong. Spelbolagen :betsson: håller trion Molly Pettersson Hammar, Amanda Fondell och Amanda Persson som favoriter i tävlingen. :betsson: håller Robin Stjernberg som favorit bland killarna till oddset 5.00. Men det är Molly Pettersson Hammar, som är den stora favoriten hos :betsson: till 2.00 gånger pengarna.

Se vinnaroddsen för Idol 2011