Melodifestivalen 2016

Annons:

Den 6 februari inleds Melodifestivalen 2016.

Oddsen på Melodifestivalen 2016 – Vinnare

Efter att de fyra deltävlingarna är avklarade är det nu Frans som är spelbolaget Unibets stora favorit till låga 1,65 gånger pengarna. Molly Sandén hänger dock kvar i toppen men till relativt höga 4,25 gånger pengarna.

Kolla in de senaste oddsen hos Unibet >

VinnareOdds
Frans – If I Were Sorry1,50
Wiktoria – Save Me5,50
Molly Sandén – Youniverse6,50
Robin Bengtsson – Constellation Prize6,50
Oscar Zia – Human15,00
Samir & Viktor – Bada nakna41,00
Ace Wilder – Don’t Worry41,00
David Lindgren – We are Your Tomorrow76,00
SaRaha – Kizunguzungu76,00
Lisa Ajax – My Heart Wants Me Dead81,00
Panetoz – Håll om mig hårt126,00
Boris René – Put Your Love on Me126,00

 

Schemat för deltävlingarna

Deltävling 1: 6 februari, Göteborg
Deltävling 2: 13 februari, Malmö
Deltävling 3: 20 februari, Norrköping
Deltävling 4: 27 februari, Gävle
Andra chansen: 5 mars, Halmstad
Final: 12 mars, Stockholm

Oddsen för vilka artister som kvalificerar sig till finalen ser du under respektive deltävling.

Som vanligt kommer fyra deltävlingar att hållas, liksom Andra chansen och i år blir det ett nytt upplägg. Deltävlingarna innehåller i år sju bidrag istället för åtta och bidragen som har  kommit trea och fyra i varje deltävling möts i fyra dueller i Andra chansen.

Tävlingarna sänds i SVT1, SVT Play och på SVT:s hemsida med start kl 20.00 varje lördag fram till den 12 mars. Programmen plockas bort från SVT Play tre dagar efter sändning, så att inga bidrag ska få någon fördel framför andra.

Om Melodifestivalen

Melodifestivalen är årets stora musiktävling som får många svenskar att bänka sig framför TV:n för att utse sina favoriter. Tävlingen arrangeras en gång per år med start i början av februari med den första deltävlingen och med en final som avgörs i början eller mitten av mars. Vinnaren i finalen får den stora äran att representera Sverige i den stora europeiska musiktävlingen Eurovision Song Contest. Hela 2177 bidrag skickades in till tävlingen i år och av dessa valdes 28 stycken ut.

Melodifestivalen är indelad i fyra deltävlingar, Andra chansen samt den slutliga finalen. Från varje deltävling går två bidrag vidare till finalen samt två till andra chansen. I finalen är det i år totalt 12 bidrag som ska göra upp.

Förutom förändringarna i upplägget, blir det möjligt att gratisrösta i Melodifestivalens app som har lanserats. Det går att rösta upp till fem gånger och antalet röster står i relation i intensiteten i fingertryck på appens bultande hjärta. Antalet hjärtröster kommer att räknas lika mycket som telefon och sms-röster. Hjärtröstningen sker i direktsändning där det visas hur intensivt tittarna röstar. Naturligtvis går det fortfarande att rösta även via telefon och sms.

I deltävlingarna är det folkets röster som avgör vilka bidrag som går vidare, men i finalen får även den internationella jurygrupperna lägga sina röster. I finalen har folket 50 procent makt och den internationella jurygruppen 50 procent makt.

Tidigare år och tävlingar

Melodifestivalen 2015
Melodifestivalen 2014
Melodifestivalen 2013
Melodifestivalen 2012
Melodifestivalen 2011
Melodifestivalen 2010
Melodifestivalen 2009
Melodifestivalen 2008