Vi söker speltipsare. Gillar du att skriva och är en fena på betting? Kontakta oss

Herrar

PGA TourHerrarna tävlar på ett par olika tourer. Den största med de bästa spelarna är PGA-touren som hör hemma i Nordamerika. PGA-touren kompletteras av PGA European Tour som är Europas motsvarighet.

PGA-touren
På PGA-touren finns ett antal olika tävlingar, alla indelade i olika kategorier. De fyra Majors-tävlingarna är störst, därefter spelas tävlingar i klasserna World Golf Championship, Regular, Special och Team, för att nämna några.

Majors
Är de fyra stora tävlingarna under golfsäsongen
– Masters
– US Open
– PGA Championship
– The Open Championship

World Golf Championships
Tävlingar i klassen under de fyra majors tävlingarna.

Regular
Detta är de vanligaste tävlingarna på touren, med andra ord är det här spelarnas vardag utspelar sig.

Special
Utöver ovan nämnda tävlingar finns det två andra typer som varje år drar till sig mycket uppmärksamhet. Den ena är The Players Championship där världens bästa golfare gör upp om den högsta prissumman av alla på herrtouren.

Team
Den andra typen är den prestigefyllda lagtävlingen mellan USA och Europa, Ryder Cup. Tävlingens historia sträcker sig ända bak till 1927 då Storbritannien mötte USA. Övriga Europa kom med 1979. I varje lag ingår 12 spelare.

PGA European Tour
I Europa tävlar golfeliten på PGA European Tour, som är den näst största touren efter PGA-touren. Tävlingarna hålls dock inte bara i Europa, utan även i Asien, Australien och Afrika. Har funnits som självständig organisation sedan 1984 då man bröt sig loss från PGA-touren. I europatourens program ingår även de tre majors som spelas i Nordamerika.