Champions League: Inför kvartsfinalerna

Åttondelsfinalerna i Champions League är nu avgjorda och de fyra kvartsfinalerna är lottade. Vi har tagit tempen på de fyra mötena och ger dig förutsättningarna, oddsen och vilka vi tror går vidare.

Juventus – Barcelona

Att gå vidare: 2,62 – 1,50 (odds från bet365)

Oj vilket intressant möte detta kommer att bli, en repris från fjolårets final. Då var det Barcelona som vann med 3-1 och visst är katalanerna favoriter att vinna över Juventus även denna gång. Dock är Juventus något vassare offensivt detta säsong och med bland annat Gonzalo Higuaín i kanonform. Barcelona visade svaghet i åttondelsfinalen mot PSG och förlorade först med hela 4-0 men på något mirakulöst vis så lyckades man vända på hemmaplan och vann med sanslösa 6-1. Barcelona fick mycket hjälp av domaren i returen men också av PSG som slutade spela. Odddsen talar till Barcelonas fördel och visst är dom favoriter men vi tror ändå att Juventus har god chans att gå vidare och bet365 ger oddset 2,62 och det tackar vi inte nej till.

Borussia Dortmund – Monaco

Att gå vidare: 1,57 – 2,37 (odds från bet365)

I detta möte kan det verkligen bli åka av. Varken Dortmund eller Monaco är kända för sina defensiva kvalitéer men offensivt så finns det vassa vapen i båda lagen. Ingen förväntade sig att se Monaco i en kvartsfinal och besegrade ett City som stod för en usel returmatch i åttondelsfinalen. Oddsen talar klart till Dortmunds fördel och över två matcher så tycker vi också att den tyska giganten borde reda ut denna kvartsfinal.

Atlético Madrid – Leicester

Att gå vidare: 1,20 – 4,50 (odds från bet365)

Om det är en överraskning att Monaco är i en CL-kvartsfinal så är det inget mot att se Leicester här. Man tråcklade sig vidare efter en hemmaseger mot Sevilla, som inte gjorde sin bästa insats denna säsongen, i åttondelsreturen och det räckte precis för att ta sig vidare till kvarten. Nu ställs man dock mot den spanska giganten Atlético Madrid som kämpar min lika hårt i defensiven som Leicester låga försvar gör. Här kommer det inte bjudas på ytor och snabba kontringar, som mot Sevilla, och det ska mycket till om Leicester tar sig vidare från detta dubbelmöte. Även om oddsen är låga så är ett bet på Atlético givet.

Bayern München – Real Madrid

Att gå vidare: 1,72 – 2,10 (odds från bet365)

Bayern München mot Real Madrid i en Champions League-kvartsfinal, hur ska man reda ut detta möte? På förhand är det 50/50 hur detta kommer att sluta. Just nu så är oddsen till Bayerns fördel och 2,10 på att Real gör en bra förstamatch och sedan avgör hemma känns inte helt ologiskt med tanke på förutsättningarna så det kör vi på.