Blir Vancouver ett svenskt Turin?

:ladbrokes-logo:Det är dags för OS i Vancouver och Ladbrokes undrar om succén från OS i Turin 2006, både för Sverige och spelindustrin, ska upprepas.

Turin blev det första vinter OS som verkligen väckte intresset i spelindustrin, detta mycket för att det första gången då kunde erbjudas förmånliga spel till bra priser online. I Turin tog Sverige 7 guld. Att Sverige tar fler än 4 guld 2010 ger oddset 1,44.

De OS-hopp Sverige lutar sig på är bland annat Helena Jonsson i skidskytte som är favorit i både 15 km individuellt till odds 2,75 och i masstart 12,5 km till 3,25 gånger pengarna.

Vi har även en stor favorit i Tärendötjejen Charlotte Kalla, som har haft en mycket bra säsong. Kalla är favorit i 10 km fristil till 2,75 gånger pengarna. Även på herrsidan har vi en favorit i Emil Jönsson som vinner individuell sprint till dubbla pengarna.

Bland lagsporterna så ger Svensk seger i ishockeyturneringen oddset 5,50, i curling ger damerna 6,50 och herrarna 13 gånger pengarna.

”Både Charlotte Kalla och Helena Jonsson har visat sig mycket starka den här säsongen och vi tror att de har väldigt goda chanser att ta med sig OS guld från Vancouver. Under OS i Turin 2006 visade spelarna ett enormt intresse och vi hoppas att det återupprepas i år. Det vi har sett så här inför säsongen så har det inte varit sämre i alla fall. Vi kommer lägga resurser på att göra det ett så bra event som möjligt genom att ha livebetting under varje tävling och uppdatera oddsen varje dag efter avslutad tävling”, säger Andreas Gillberg, Sverigechef Ladbrokes Norden.

Ett urval av odds till vinter-OS i Vancouver 2010

Vinnare – :Ladbrokes:

Helena Jonsson i skidskytte 15 km individuellt 2,75

Helena Jonsson massstart 12,5 km skidskytte 3,25

Charlotte Kalla i längd 10km fristil 2,75

Damerna i längd stafett 2,80

Emil Jönsson i längd individuell sprint 2,00

Herrarna i hockey 5,50

Damerna i Curling 6,50

Herrarna i Curling 13,00