Formel 1: Tar Ericsson poäng i Rysslands GP?

På söndag drar Rysslands GP i gång och Marcus Ericsson är redo att ta sig an den nya banan i Sotji.

För första gången kommer Ryssland att anordna ett GP i Formel 1. Den 12 oktober kommer loppet att köras i Sotji, staden där Vinter-OS hölls. Unibet har redan tidigare hållit Lewis Hamilton som favorit att vinna Rysslands GP och under andra träningen gjorde han en strålande prestation och blev drygt en sekund före tvåan Kevin Magnussen. På första träningen kom han på andra plats, men endast 0,065 s bakom Nico Rosberg. Det talar alltså bli ytterligare ett lopp med Mercedes som segerare.

Marcus Ericsson hade det tufft i första träningen och kom näst sist, men i andra kom han på 18:e plats. Han siktar på att ta poäng för Caterham, men hos Unibet är oddset för  att han lyckas relativt högt satt. Att Marcus Ericsson skulle ta ett poäng under säsongen ger 15,00 gånger pengarna, medan oddset för att han inte lyckas ta ett poäng sätts till 1,01. En bra utdelning om det blir en svensk framgång med andra ord.

Fortfarande är det frågetecken kring Jules Bianchis tillstånd efter olyckan under Japans GP då han kraschade in i en hjullastare. Det uppges vara ”kritiskt men stabilt”.