Friidrotts-VM: Så går det för Sverige

Friidrotts-VM 2019

Unibets oddssättare tror inte för ett medaljregn för Sverige i Friidrotts-VM som drar igång under fredagen. Dock tror spelbolaget på minst två säkra medaljer i herrarnas diskus och stavhopp.

På fredag drar Friidrotts-VM i Qatar igång. Ett mästerskap som ger oss en försmak av vad vi kan förvänta oss av friidrottarna i nästa års Sommar-OS i Japan. Men för Sveriges del så talar oddsen inte för ett medaljregn utan en skral medaljskörd i detta mästerskap.

Se de senaste oddsen hos Unibet här

Inget medaljregn för Sverige

De senaste oddsen från spelbolaget Unibet ger en klar bild av att Sverige inte kommer att ro hem två medaljer, varken mer eller mindre. Oddsen att det blir just två medaljer för Sverige ligger just nu på 1,75 och tre eller mer hela 3,50 gånger pengarna.

Det är också klart vilka två som kommer att ro hem de två medaljerna enligt oddsen från Unibet, Daniel Ståhl i diskus och Armand Duplantis i stavhopp. Ståhl är stor favorit att ro hem guldet till det låga oddset 1,20 hos spelbolaget. Motsvarande spel på Duplantis ligger på 2,25 men att han tar hem en medalj räknar spelbolaget som sagt redan in och ger låga 1,08 gånger pengarna.

Sveriges medaljfavoriter

Daniel Ståhl, diskus1,201,05
Armand Duplantis, stavhopp2,251,08

Oddsen är hämtade från Unibet den 26/9 2019

Se de senaste oddsen hos Unibet här

Karlström outsider om en tredje medalj

Sveriges stora outsider om en tredje medalj, bortsett från de två ovanstående favoriterna är Perseus Karlström i gång 20 kilometer och spelas just nu till oddset 2,50 att ta en medalj. I övrigt är oddsen hos spelbolaget höga på svenskarna höga. Bland annat spelas Thobias Nilsson Montler i längdhopp till oddset 6,00, Angelica Bengtsson i stavhopp till oddset 6,50 och Fanny Roos i kula till oddset 6,50.

Outsiders att ta medalj

Perseus Karlström, gång 20 km2,50
Thobias Nilsson Montler, längdhopp6,00
Angelica Bengtsson, stavhopp damer6,50
Fanny Roos, kula6,50
Erika Kinsey, höjdhopp8,50

Oddsen är hämtade från Unibet den 26/9 2019

Se de senaste oddsen hos Unibet här