Matcher skjuts upp pga Coronaviruset

Coronaviruset har fått många av de stora ligorna i Europa att antingen stänga ned eller skjuta upp matcher på obestämd tig. Och i Sverige har vårens sportschemat förändrats avsevärt.

Coronaviruset slog ned som en bomb för några veckor sedan och nu har situationen med det smittsamma viruset fått effekt på sportens värld på allvar. Ligor som Premier League, La Liga, Serie A, NHL, NBA, Champions League och Europa League har nu skjutit upp sina matcher på obestämd tid. Det finns några ligor som fortfarande är igång som Skotska Premiership, Ryska Premier League, Süper Lig, KHL och givetvis Bandy-finalen.

Se oddsen här hos Unibet

De svenska förbunden har agerat

I Sverige har förbunden också agera. Basketligorna har ställt in säsongerna i förtid medan handbollsligorna kommer att köra de sista matcherna utan publik. Det finns också mycket som talar för att ishockeysäsongen är över även om SHL ”bara” har skjutit upp slutspelet. HockeyAllsvenskan har pausat kvalet och detsamma har skett i HockeyEttan, och där råder stor osäkerhet om de kommer igång igen. Inget talar för det.

Uppdatering: Ishockey-säsongen är nu helt över för alla serier. Inga ned eller uppflyttningar kommer att ske. Och ingen svenska mästare kommer att utses.

Kvartsfinalerna i Svenska Cupen kommer att spelas men utan publik och därefter lär det dröja innan semifinalerna kan bli aktuella. Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan skulle startat i början av april men även de lär behöva skjutas upp.

Uppdatering: Även kvartsfinalerna i Svenska Cupen skjuts upp

Fotbolls-EM och Sommar-OS kan flyttas

När det kommer till de större eventen så har diskussionerna startats om fotbolls-EM och sommar-OS kommer att flyttas. Inget är beslutat men så kan ske. Detsamma gäller Ishockey-VM och Eurovision i maj som ligger mer i närtid. När det gäller fotbolls-EM och andra UEFA-turneringar så kommer ett besked nästa vecka.

Det som är klart är att vi har en turbulent vår framför oss och tyvärr med mycket mindre sport än vad vi alla hade önskat.

När situationen har ändrats och när sporterna i igång igen så kommer vi att hålla dig uppdaterad med det senaste inom odds och sportvärlden.

Vad kan jag spela på nu?

Främst är det de Europeiska ligorna och ligorna i Nordamerika som har stängt igen. Bland annat är Afrika och Sydamerika ännu inte drabbat i lika hög grad och därmed finns det fortfarande mycket att spela på för den som vidgar sina vyer. E-sport rullar också på även om vissa av de större eventen inte blir av som tänkt.

Sen har vi ju så klart Bandy-finalen som kommer att spelas klart. Och de fåtal ligorna som fortfarande är igång, som exempelvis KHL.

Hos Unibet finns fortfarande mycket att spela på