Michael Phelps historisk – blandade svenska resultat

Helgen som gick bjöd på blandade svenska prestationer i OS-tävlingarna, men det största intrycket gjorde förstås det amerikanska simfenomenet Michael Phelps som tog sin sjunde och åttonde guldmedalj och därmed slog Mark Spitz tidigare OS-rekord på sju guld i ett och samma OS.
De två sista gulden kom på 100 m fjäril och 4×100 m medley, där Phelps simmade tredjesträckan för sitt USA. Lagkappsguldet var aldrig hotat men på 100 m fjäril var det ytterst nära att kroaten Milorad Cavic hade snuvat Phelps på den historiska åttlingen. Cavic var länge i ledning men Phelps kom starkt mot slutet och vann med en ynka hundradels marginal. När USA sedan segrade i lagkappen var saken klar, Michael Phelps hade nått sitt mål på åtta guld.

Svenskt tennissilver
Tomas Johansson och Simon Aspelin orkade inte ladda om efter fredagens maratonsemi och föll klart i finalen mot det schweiziska paret Federer/Wawrinka. Setsiffrorna skrevs till 3-6, 4-6, 7-6 och 3-6. Silvermedaljen blev Sveriges tredje i Peking-OS.

Karonen kraftlös i roddfinal
Det svenska roddhoppet Lassi Karonen blev inför finalen på 2000 meter olyckligt sjuk vilket förstörde Karonens chanser till medalj. Den svenske roddaren slutade sexa i finalen men frågan är vad en frisk Lassi kunde gjort. Hans tid i semin var faktiskt bättre än Olaf Tuftes segrartid i finalen.

Handbollsdamerna tog sig vidare
De svenska handbollsdamerna klarade sig vidare till kvartsfinal i tuffa grupp B. Efter tre inledande förluster mot stormakter som Ryssland, Sydkorea och Ungern slog svenskorna som bekant Tyskland i fredags. Efter det krävdes seger i det direkt avgörande mötet med Brasilien. Och Sverige höll för trycket.  Efter en knackig inledning vann man till slut med klara 25-22.

Sverige tog sig därmed till kvartsfinal där ytterligare en stornation inom damhandbollen väntar i form av Norge. Norskorna är storfavoriter vilket inte minst oddset 10 ggr pengarna på svensk seger hos :sportingbet: vittnar om. Ett spel på Norge ger 1,12 hos :unibet:.

Mer OS-odds på Odds Online