OS-fotboll damer: Brasilien – Sverige

Efter den bragdartade insatsen mot USA i kvartsfinalen så kommer de svenska damerna att i kväll möta hemmanationen Brasilien i semifinalen. I gruppspelet så vann Brasilien med stora siffror och är klar favorit i kvällens semi.

Matchstart: 18:00
TV: TV3, Viasat Sport, Viasat Fotboll
Livestream: Viaplay

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):1,48 – 3,90 – 7,00
Går vidare (1-2):1,29 – 3,30
Över/under 2,5 mål:2,15 – 1,62
Att båda lagen nätar:2,45 – 1,55

Odds från Bethard >

Spelmässigt har Sverige inte imponerat under gruppspelets gång i damernas fotbollsturnering i Rio-OS. Men trots att det egna spelet har vacklat under gruppspelet så lyckades svenskorna plocka fram en stark försvarsmässig insats i kvartsfinalen mot de regerande mästarna USA. En kvartsfinal som slutade 1-1 efter full tid och två bortdömda mål för vardera lag på övertid. Straffar fick avgöra mötet och Sverige var det starkare laget i straffavgörandet och tog sig vidare till en på förhand osannolik semifinal.

I semifinalen som kommer att avgöras i kväll så möter nu Sverige en ny svårt motståndare i hemmanationen Brasilien, som nu är stor favorit att vinna turneringen. Brasilien och Sverige möttes i gruppspelet och då vann Brasilien med klara 5-1 och Sverige var totalt utspelat. Inte blir det bättre av att detta Brasilien kommer att ha en galen storpublik i ryggen då matchen spelas på den gigantiska arenan Maracana.

Att Brasilien skulle falla på eget grepp och inte palla för trycket, likt herrarna, har vi inte sett något av så här långt i turneringen och ska Sverige vinna denna semifinal så kommer man att få spela lika defensivt och disciplinerat som i kvartsfinalen mot USA och med fasta situation och kontringar som anfallsvapen.

Både Sverige och Brasilien siktar på att bli historiska

Brasilien har siktet på ett historiskt OS-guld som man ännu saknar i fotboll och som man behöver om man ska uppnå sina medaljmål i detta mästerskap.

För Sveriges del kan matchen bli historisk då man vid seger säkrar sin första OS-medalj någonsin i damernas fotbollsturnering.

Brasilien stor favorit

Kikar vi på oddsen inför detta möte så är det dock dyster läsning. Att Brasilien är favoriter är det inget som förvånar, speciellt med tanke på hur man vann matchen m0t Sverige i gruppspelet. Ett spel just nu på denna match ger låga 1,48 på att Brasilien vinner och 7,00 på att Sverige utgår med seger. Räkna vi in övertid och straffar så är Brasilien ännu större favorit till oddset 1,25 samtidigt som ett spel på Sverige ger 4,00 gånger pengarna.

Att denna match kommer att bli lika målrik som mötet i gruppspelet tror inte bethard då man ger 2,15 på över 2,5 mål i matchen och 1,63 på under 2,5 mål. Och skulle båda lagen göra mål det ger oddset 2,45 vilket är avsevärt lägre än ett spel på att båda lagen inte gör mål som ger 1,55 gånger pengarna.