Sverige bronsmedaljörer i JVM

Sverige vann mot Schweiz med 11-4 (5-0, 5-4, 1-0) på tisdagen den 5 januari 2010 i Credit Union Centre i Saskatoon, Kanada. Sverige erövrade därmed bronsmedaljen i junior-VM 2010. Nästa stora hockeyhändelse blir OS i Vancouver.

Sverige har i och med bronset erövrat JVM-medaljer tre år i rad under huvudcoachen Pär Mårts ledning. JVM-brons 2010, JVM-silver 2009 och JVM-silver 2008.

Sveriges assisterande coach Peter Sundström berömde David Rundblad, utsedd till matchens lirare i det svenska laget, efter bronsmatchen:

? Det är roligt att se att han kom tillbaka efter en mindre lyckad insats mot USA. Nu spelade han det spel han kan och är bra på och att han tog den här utmaningen tyder på en mycket bra karaktär, säger Peter Sundström.

Målvakten Jacob Markström, backen Oliver Ekman Larsson och forwarden Magnus Pääjärvi Svensson utsågs till Sveriges tre bästa spelare i junior-VM 2010.

? Det är de tre som vi tycker sett över hela turneringen varit vårt lags bästa spelare säger Peter Sundström.

? Vi kom hit för att vinna guldet men nu blev det brons. Och därför känns det en viss besvikelse. Vi har sagt att sista dagen kan man vinna och erövra två medaljer, guldet och bronset. Vi kunde inte ta guldet men vi tog bronset.  Jag tycker därmed att vi än en gång visat att vi är en av de absolut bästa ishockeynationerna, säger Peter Sundström.

Sveriges lagkapten Marcus Johansson:

Vi gör en bra match och när vi leder med 5-0 efter första perioden har vi dödat matchen. Det är bra att göra elva mål i en JVM-bronsmatch, det sker sällan, Vi var mycket bättre än Schweiz och gjorde på det stora hela allt rätt, säger Marcus Johansson.

? Vi har gjort en bra turnering med ett fantastiskt gruppspel där vi vann alla fyra matcher klart och var inte en enda gång ens nära att förlora, säger Marcus Johansson.

? När det gäller JVM-semifinalen mot USA tog de vara på sina målchanser och gjorde mål, vilket vi inte gjorde. Det är därför det blev bara brons för oss, säger Marcus Johansson.

Slutställningen i 2010 IIHF World U20 Championship

1. USA
2. Kanada
3. Sverige
4. Schweiz
5. Finland
6. Ryssland
7. Tjeckien
8. Slovakien
9. Lettland
10. Österrike

Nästa stora hockeyhändelse blir OS i Vancouver som vi på Odds Online självklart bevakar!