Vinter-OS: Sverige – Schweiz

Skadebekymmerna fortsätter att ställa till det för Tre Kronor och Pär Mårts i Sotji-OS. Inför dagens match mot Schweiz blev det klart att lagkaptenen Henrik Zetterberg missar resten av OS-turneringen. Men trots det är man stor favorit att vinna dagens match.

Matchstart: 13:30
TV: Tv3, Viasat Sport, Viasat OS 5
Livestream: Viaplay
Odds (1-X-2):
 1,32 – 6,15 – 7,00 (Unibet)

Att Henrik Zetterberg missar resten av OS-turneringen är en avbräck som kan kosta Tre Kronor en medalj i herrarnas ishockeyturnering i Sotji-OS. Zetterberg är oersättlig både på och utanför planen och tanken var att han skulle leda laget till en medalj.

Tre Kronor inledde turneringen på ett övertygande sätt genom att besegra Tjeckien, tämligen enkelt, med 4-2. Med Zetterberg borta ur turneringen så får man göra ytterligare förändringar i kedjorna. Patrik Berglund kommer att ta Zetterbergs plats i kedjan tillsammans med Gabriel Landeskog och Alexander Steen samt även hans plats i powerplay. Och trots förändringarna i kedjorna gäller det nu för Tre Kronor att hitta tillbaka till samma fina spel som mot Tjeckien.

Tre Kronor klar favorit mot Schweiz – trots allt

Dagens möte mot Schweiz är en repris från VM-finalen i fjol, en final som Sverige vann ganska enkelt. Spelbolagen tror också att det blir en säker seger för Tre Kronor i dagens möte, trots allt. Ett spel på en svensk seger ger låga 1,32 gånger pengarna hos Unibet och ett spel på att Schweiz tar revansch från i fjol hela 7,00.

Unibet lottar ut 5000 kr till de som bettat i mobilen eller surfplattan

Om du spelar på matchen i mobilen eller med en surfplatta så kan du vinna upp till 1000 kronor som Unibet lottar ut till fem vinnare!