Andelsvärde på Peter Forsberg?

Nu är det återigen dags för en comeback för en av de stora inom svensk ishockey och idrott, Peter Forsberg. Han tillhör utan någon som helst tvekan ?hockeysveriges? giganter och nämner hans namn gör man med stolthet när man är utanför landets gränser och snackar hockey med någon ?utomsocknes? så att säga. Forsberg har ett högt marknadsvärde men hur blir det vid en comeback som kanske inte blir så lyckad som man skulle hoppas?

Sverige har tagit fram ett imponerande antal av storspelande hockeylirare av högsta klass under flera generationer. Detta till trots vårt lands tillkortakommande när det gäller invånare och aktiva spelare.

Forsberg började tidigt utmärka sig inom ishockeyn. Först i moderklubben MODO och därefter har det fortsatt både i NHL och i Tre kronors tröja. Listan av det Peter har vunnit kan göras lång. De av oss som gillar hockey och Forsberg vet att hans prestationer och storhet inom ishockey är av rejäla mått. Inte bara i vårt avlånga land utan också internationellt.

Det är inte första gången som han gör ?comeback? i MODO och i Elitserien. 2004/05 var det lockout i NHL och många NHL proffs kom hem och visade upp vad de kan allra mest och bäst, trodde vi i alla fall. På slutsålda arenor fick vi se lite smått missanpassade och kanske ?jetlagade? proffs spela aningen blekt, jämfört med förväntningarna alltså. För egentligen var det kanske varken eller. Precis som vanligt så ställdes det kanske lite för stor tilltro till de transatlantiska spelarna som kom hem till Sverige. De skulle frälsa Elitserien med ett spel som enbart kunde jämföras av Olympens gudar på is. Så blev det inte och man kan kanske ana snacket nu inför nästa comeback för Peter. Eller har vi lärt oss, att en spelare inte gör ett lag?

Själv tror jag att han är av den rangen att någon press för att det snackas en del, det har han inte. Har han press kommer den från honom själv och ingen annan.

**********
Som sagt, det är inte första gången han gör det här och vi följer med spänning hur det går. För även om man inte håller MODO som favoritlag i Elitserien så är det inte utan att man på något sätt känner att Peter Forsberg ska få det där sista guldet för att göra samlingen komplett.
**********

Peter ”Foppa” Forsberg tillhör den ganska sällsynta klubben som har varit med att ta hem Stanley Cup, vinna OS och ta ett VM-guld. Det som skulle vara grädde på moset är SM-guldet som gäckat honom tidigare. Det var grymt nära 1994 då han var med att föra MODO till SM-final. Vi minns hur förbannad han var efter den förlusten.

Ska Forsberg någonsin få ro krävs det nog ett SM-guld, på ett eller annat sätt. Blir det inte med honom på isen så kanske i båset? Den som lever får se hur det hela slutar och jag tänker se det hela med ett stort leende på läpparna. För hur det än är så är Peter Forsberg en av våra största. Och det har han blivit för den passion och inställning som han har till ishockey. Skador eller inte så kommer marknadsvärdet antagligen vara högt även i fortsättningen på denna hockeyhjälte.

Heja Peter!