Fotboll

Fotboll och odds är en oslagbar kombination. Allt började med Tipsextra och Stryktipset och när väl utvecklingen hade tagit fart fanns där inget stopp. Spelen på fotboll kom i olika former och just odds- och betting passade utmärkt för fotbollsintresserade spelare.

Odds på fotboll med Odds Online

Odds Online jämför alla fotbollsodds på alla de stora ligorna vilket gör att du enkelt hittar de bästa fotbollsoddsen på Odds Online.  Fotbollen har en lång historia och engagerar oavsett nivå, och på Odds Online får du som spelintresserad allt du behöver veta om de stora mästerskapen, fotbollsligorna och de hetaste fotbolls oddsen och spelen.

Världens största idrott, med utövare i alla världsdelar och ett mästerskap som engagerar miljarder människor världen över. Fotbollen är större än någonsin och har under det senaste århundradet utvecklats från amatörernas heliga ideal till en miljardindustri, där spelare och tränare säljs och köps för ofattbara summor.

Exempel på spelbolag med bra odds på fotboll

Fotbollens historia

Även om man har hittat spår av Fotbollen i länder som Kina, Frankrike och Italien så långt tillbaka som på 1300-talet brukar man säga att den moderna fotbollen föddes i England. Den första landskampen spelades redan 1872 mellan just England och Skottland och slutade 0-0. Runt sekelskiftet spreds sporten, framförallt till Nord- och Sydamerika och övriga Europa.

Fotbolls-VM

Vart fjärde år arrangerar FIFA – Fédération Internationale de Football Association – VM i fotboll. Det första mästerskapet avgjordes 1930 i Uruguay som också vann efter finalseger mot rivalen Argentina. Totalt har 18 VM-turneringar spelats, varav det senaste var VM i Tyskland 2006. Det mästerskapet vanns av Italien som alltså är regerande världsmästare. I finalen besegrade man Frankrike.

Europamästerskapen

Även EM i fotboll arrangeras var fjärde år. EM har inte lika många år på nacken. De första Europamästerskapen avgjordes 1960 i Frankrike och vanns av dåvarande Sovjetunionen. Sedan dess har ytterligare 12 mästerskap spelats och det senaste EM-guldet togs hem av Spanien efter 1-0 i finalen mot Tyskland, som är EM-historiens framgångsrikaste lag med tre EM-guld. Tyskland är även det mest framgångsrika laget i damernas fotbolls-EM.

De stora europeiska ligorna och Champions League

På klubbnivå är det framförallt engelska Premier League, spanska La Liga och italienska Serie A som klassas som de stora europeiska ligorna. Därefter kommer tyska Bundesliga och franska Ligue 1, medan portugisiska bwin Liga och holländska Eredivisie rankas strax bakom dessa. Svenska Allsvenskan spelar i en annan division kvalitetsmässigt och framförallt ekonomiskt.

UEFA – Union of European Football Associations – stora flaggskepp på klubblagsnivå är Champions League, världens största klubblagsturnering där Europas toppklubbar gör upp om slutsegern och den mycket prestigefyllda Champions League-titeln. För de lite mindre klubbarna arrangeras varje år Europa League, tidigare Uefacupen.

Svensk fotboll

I Sverige är det som bekant i Allsvenskan som Sveriges bästa lag gör upp om SM-guldet. Serien utökades inför 2008 till 16 lag och intresset för Allsvenskan är proportionellt sett stort ur ett europeiskt perspektiv om man ser till publiksiffrorna. Den första Allsvenskan avgjordes redan 1924/25 och vanns av GAIS. Mest SM-guld har Malmö FF med 18 titlar. Under Allsvenskan kämpar lagen för avancemang från Superettan.