Annons från 888sport:

Community Shield odds 2019, final, stream, tv

Community Shield odds 2019, stream, tv, final, lag, datumFA Community Shield är namnet på den engelska supercupen som arrangeras av det engelska fotbollsförbundet ”The Football Association” och som har spelats varje år sedan 1908. Från att vara en välgörenhetsmatch så är Community Shield idag en match med stor uppmärksamhet med miljardpublik.

Spelschemat och resultaten – Så spelas Community Shield

Community Shield avgörs i början av augusti och är startskottet för den nya fotbollssäsongen i England. Vinnaren av finalen går därmed in i den nya säsongen med en titel i ryggen. Lagen som möts är vinnaren av Premier League respektive FA-cupen. Är det ett och samma lag som vunnit båda dessa då kommer tvåan i Premier League att gå in.

Matchen spelas på en neutral arena och sedan 2013 så har denna supercup avgjorts på den engelska nationalarenan Wembley Stadium i London.

Community Shield live stream samt Tv-tider & tv-tablån

Det är ännu oklart var du kommer att kunna följa Community Shield på TV eller live stream.

Formatet för FA Community Shield

Reglerna för FA Community Shield skiljer sig inte mycket från de i Premier League. Varje lag får ha 7 avbytare och 11 utespelare, så truppen består därmed av 18 spelare för vardera lag. Den stora skillnaden mellan en ligamatch är att varje lag får göra upp till 6 byten. Och om matchen inte har avgjorts inom de ordinarie 90 minuterna då är det straffar som avgör.

Historien bakom FA Community Shield

Den första upplagen av ”The FA Charity Shield”, som Community Shield hette då, spelades 1908 och tog då över från den tidigare motsvarigheten Sheriff of London Charity Shield som spelats sporadiskt sedan 1898.

På initiativ av dåvarande generalsekreteraren i FA, Ted Croker, så skedde stora förändringar av upplägget år 1974. Matchen skulle nu spelas mellan vinnaren av Premier League och vinnaren av FA-cupen. Matchen flyttades till början av säsongen och i samma veva så bestämdes det att matchen skulle spelas på en fast neutral arena. Förändringar som gav matchen mer tyngd och mer uppmärksamhet.

År 2002 så bytte man namnet på matchen från ”The FA Charity Shield” till dagens FA Community Shield.

Pengar till välgörenhet

Precis som namnet antyder så handlar inte denna supercup bara om sportsliga framgångar utan även om välgörenhet. Intäkter som denna match inbringar går till olika välgörenhetsprojekt och delas även ut till de 124 klubbar som tagit sig förbi den första omgången i FA-cupen.

Vem vem vinner FA Community Shield?

Då Community Shield spelas innan den ordinarie säsongen har dragit igång så kan det vara värt att kolla på hur lagen presterat under försäsongen och vilka värvningar som lagen gjort. Även om det är en titel på spel så kan lagen se det som en möjlighet att kasta in nya intressanta spelare direkt i hetluften.

Betting och odds på Community Shield

Att spela på Community Shield kan vara lite vanskligt då det är i början av säsongen och det finns en del osäkerhet kring lagen. Men det finns också en del mönster som man kan förhålla sig till av tidigare resultat.

Är det ett lag som är storfavorit hos spelbolagen så brukar utfallet att gå den vägen. Detta har visat sig vara sant många gånger de senaste tio åren bland annat när Manchester United vann över Leicester City 2016 och Wigan 2013 och Portsmouth 2008. Och 2018 så vann Manchester City klart över Chelsea med 2-0.

Det är få matcher som blir målsnåla i Community Shield och sedan år 2000 har få matcher avgjorts med endast ett mål eller slutat mållöst.