UEFA Super Cup 2019 odds, lag, stream, tv, final

Tabell
Spelschema
21:00 14/8
21:00 14/8
UEFA Super Cup - 2019
3 - 2 öt
Resultat
Match
Resultat
21:00 14/8 2019
2019 14/8 21:00
UEFA Super Cup
3 - 2 öt
Lagens målform i
Offensivt Gjorda mål/match
1Liverpool3.0000
2Chelsea2.0000
Defensivt Gjorda mål/match
1Liverpool2.0000
2Chelsea3.0000

UEFA Super Cup odds 2020, final, stream, tv, datum, speltips, lag

UEFA Super Cup är en match som spelas mellan vinnaren av Champions League som möter vinnaren av Europa League. Precis som namnet antyder är detta en supermatch mellan de två Europeiska mästarna. Och som avgör vilket lag som är de egentliga Europeiska mästarna.

Spelschemat och resultaten – Så spelas UEFA Super Cup

Matchen spelas i mitten av augusti och kilar in sig strax innan eller efter europeisk fotbollsligorna drar igång den nya säsongen. Ett bra resultat i UEFA Super Cup kickar därmed igång säsongen på ett bra sätt med en titel i bagaget.

UEFA Super Cup historiskt

Den första matchen av detta slag spelades första gången 1972 och gick då under namnet Europeiska Supercupen. Anton Witkamp var hjärnan bakom en supermatch som skulle avgöra vilket lag som var bäst i Europa. Och matchen skulle spelas mellan vinnaren av den europeiska cupen och Cupvinnarcupen. Mötet skulle spelas i bästa av två matcher, en hemma och en borta.

Den första matchen spelades mellan Ajax och Glasgow Rangers. En kontroversiell match som UEFA inte stod bakom, på grund av Rangers beteende mot sina fans efter finalen i Cupvinnercupen samma år. Ajax vann denna historiska match och kom även att vinna året därpå emot Milan, då med UEFAs stöd.

Den Europeiska Supercupen har inte varit en succé genom åren och flera matcher har genom åren eftersom vissa lag inte hittade plats i sitt spelschema för denna final. Ett av problemen var att matchen skulle spelas i bästa av två, men detta kom att ändras 1998 då man gick över till bästa av en matchen. Och att denna match då skulle spelas på en neutral arena. Stade Louis II, i Monaco, utsågs till finalarena för de kommande finalerna. Men 2013 så ändrades detta och finalen skulle då spelas på olika arenor från år till år.

I skrivandets stund så har Barcelona och Milan vunnits flest finaler. Följt av Real Madrid, Liverpool och Atletico Madrid..

Formatet för UEFA Super Cup

UEFA Super Cup spelas likt övriga europeiska cupmatcher under UEFAs regi. Matchen spelas över två halvlekar, 45 minuter vardera plus eventuell tilläggstid. Om matchen inte avgörs under ordinarie speltid då går matchen till övertid. I övertiden består av två halvlekar á 15 minuter plus eventuellt tilläggstid. Under övertidsspelet så är det bästa av två halvlekar som gäller. Om övertisspelet inte avgör matchen då är det straffläggning som gäller.

Truppen som lagen kan ta ut till UEFA Super Cup-finalen ska bestå av 23 spelare totalt. Vilket innebär 11 startspelare och 12 spelare på bänken. Under ordinarie tid får varje lag göra tre byten. Går matchen till övertid då får lagen göra ytterligare ett byte.

Sedan 2019 så kommer det nya systemet med VAR att användas under UEFA Super Cup-finalen.

UEFA Super Cup live stream samt Tv-tider & tv-tablån

Det är ännu oklart var du kommer att kunna följa UEFA Super Cup på TV eller live stream.

Vem vem vinner UEFA Super Cup?

UEFA Super Cup kommer att vara på allas läppar när det väl blir dags. Men matchen spelas i inledningen på säsongen vilket innebär att lagens form ännu inte är helt på topp. Och en del beror på hur bra försäsongsuppladdningen har varit och hur det har gått med de tongivande värvningarna under sommaren.

Även om det är en match med en del tyngd så vill jag ändå påstå att Super Cup-trofé inte hålls speciellt högt av de flesta storlagen. Och med tanke på att det är just i inledningen av säsongen så vill lagen inte heller riskera för mycket i en sådan här match. Undantaget är om det är två rivaler som möts, som exempelvis Real Madrid och Atletico Madrid gjorde 2018.

Under 2010-talet så har vinsten gått till Champions League-vinnaren. Atletico Madrid är det enda lag under denna period som vunnit Europa League för att senare även gå hela vägen och vinna UEFA Super Cup. Hela tre gånger.

Betting och odds på UEFA Super Cup

Oddsen brukar vara låga på Champions League-vinnaren men flera Super Cup-finaler, nästan hälften, har under de senaste åren avgjorts efter ordinarie matchtid. Är det två storlag som möts så brukar det inte heller ösas in mål direkt. Och ska vi se till de senaste årens resultat så är det oftast spelbolagens oddsfavorit som också vunnit matchen. Att betta på 1X2-oddsen är därmed inte att rekommendera i första läget och inte heller på en målrik final.