E-sport

E-sport (ibland esport)  är en förkortning av electronic sports och elektronisk sport. I E-sport är så tävlar man i olika spel på antingen datorer eller till konsoler. I framkanten för e-sporten ligger spel som Counter-strike: Global OffensiveHeartstoneLeague of Legends, Defense of the Ancients 2 (DOTA 2), StarCraft 2 och FIFA-serien men för varje år som går dyker nya spela upp och det är lite av tjusningen att e-sporten aldrig stagnerar utan hela tiden utvecklas framåt.

Då e-sporten kan spelas över Internet så är det lättillgängligt för en stor målgrupp globalt och kanske är det just det som har gjort att e-sporten idag har många miljoner utövare.

Här kan du betta på E-sport

bet365 Villkor gäller
Spela nu! Villkor gäller
500% i insättningsbonus upp till 500 kr
Hämta bonus! Villkor gäller
100% bonus upp till 1000 kr + 200 kr i freebet.
Hämta bonus! Villkor gäller
Få ett gratisspel värt 1000 kr
Hämta bonus! Villkor gäller
Insättningsbonus upp till 1000 kr
Hämta bonus! Villkor gäller

Om e-sportens framfart

E-sporten har växt så att det knakar de senaste åren. Ända sedan datorspel har funnits så har även funnits tankar om att på något vis tävla. Till en början var det att jaga highscores men när det gick att spela mot varandra och spela på ett nätverk, eller så kallade LAN, så var det där och då som grunden lades till dagens e-sport med spel som Doom, Quake, WarCraft och Counter-strike.

Med Internets framfart så har e-sporten växt och växt för varje år som har gått till att idag dra till sig stora investerare och med e-sportprofiler som har stjärnstatus och som tjänar många miljoner genom att spela under ett team och bland annat genom reklam. I vissa länder så sänds e-sport på tv och med streamingtjänster som Twitch finns det idag många möjligheter för den som vill följa sitt favoritlag eller -profiler.

E-sport utövas inte bara över Internet

Det är dock inte bara över nätet som e-sporten utövas. Stora event som exempelvis Dreamhack, Intel Extreme Masters, World Cyber Games, World Series of Video Games och Major League Gaming lockar spelare världen över för att göra upp på lika villkor på plats.

Att betta på e-sport

Även spelbolagen har sett att det finns ett stort intresse och erbjuder e-sport odds. Att spela på e-sport kan du idag göra hos de flesta större spelbolagen, antingen på enskilda matcher eller vilket team eller spelare som är favoriter att spela på ett event.