Politik

Politik är alltid ett hett ämne och som påverkar oss alla och alla har vi vår åsikt om hur saker och ting bör fungera och vilket parti som representerar din åsikt bäst. Debatten är kanske inte lika högljudd under alla tider på året men när ett val, som presidentvalet i USA eller Riksdagsvalet, närmar sig ja då brukar det gå hett till.

Betta på politik hos bland annat

500% välkomstbonus upp till 500 kr eller 200% bonus upp till 1000 kr
Hämta bonus! Villkor gäller
100% i välkomstbonus upp till 1000 kr
Hämta bonus! Villkor gäller
100% bonus upp till 1000 kr + 200 kr i freebet.
Hämta bonus! Villkor gäller
Sätt in minst 100 kr och få ytterligare 100 kr att spela för + 25 free spins.
Hämta bonus! Villkor gäller
Två gratisspel till ett värde av 250 kr + 5 free spins i 20 dagar
Hämta bonus! Villkor gäller

Riksdagsvalet och USA-valen de stora dragplåstren

Spelbolagen har givetvis tagit tillvara på allmänhetens intresse för politik och de flesta bolagen har odds på de stora valen och händelserna runt om i världen. De stora dragplåstren är givetvis det svenska Riksdagsvalet och Presidentvalet i USA.

Spelbolagen pricksäkra när det gäller att förutspå politiska händelser

Spelbolagen är väldigt pricksäkra när det gäller att förutspå utgången av valen och har sina egna verktyg för att bedöma hur valen kommer att sluta mer än de valundersökningar som pågår under ett valår. Det finns dock undantag som exempelvis Juholtaffären där oddsen flackade hit och dit, läs mer om det nedan.

Valoddsen högre långt innan

Ju närmare ett val vi kommer ju lättare blir det för spelbolagen att sätta sina odds och ta fram favoriterna, även om de brukar ha en bra hum redan långt i förväg. Men det innebär också att oddsen är avsevärt högre ett år innan ett val ska avgöras än en månad innan valet, vilket innebär att du tjänar på att vara ute i god tid om du är säker på att ett parti eller en kandidat kommer att vinna valet.

Juholtaffären gav intressanta spelmöjligheter

Det som också är intressant när det gäller politiken är hur stora svängningar det kan vara. Alla minns vi väl Håkan Juholt som efter det katastrofala valet 2010 blev Socialdemokraternas partiledare. Men det stormade friskt kring Juholt och han fick avgå mindre än ett år senare. Det som var intressant var att man kunde bettar friskt på hur länge Juholt skulle sitta och spelbolagens odds gick från 4,00 på att han skulle få avgå till 3,00 på att han skulle sitta kvar osv. Ett bevis på hur intressant och hur lukrativt det kan vara att betta på odds som är kopplade till politiska händelser.