Speltips, rekar och bettingtips

Speltips: Brighton - Manchester United

Manchester United åker till Brighton för att spela hem sina tre poäng i andra omgången av Premier League. Hemmalaget Brighton förlorade i premiären mot Watford och hoppas nu på att ge hemmafansen en fin present i och med tre poäng mot självaste Manchester United. I vårt speltips tror vi att hemmafansen blir besvikna och vi spelar på bortaseger. Tvåan spelar vi hos Bethard till oddset 1,80.

Speltips och bettingtipsPå denna sida listar vi dagens speltips och bettingtips på utvalda matcher som vi tycker är intressanta att spela på och som vi bettar på. Speltipsen kan du ta del av helt kostnadsfritt och är fria att använda som du önskar. Vi brukar välja ut de hetaste matcherna som du kan tänkas vara intresserad av betta på, på olika sporter, men givetvis är det framförallt fotbollstips och ishockeytips som dominerar.

Vi som skriver för siten har ett stort sportintresse och brinner för att hitta intressanta odds att betta på. På så vis kan du försäkra dig om att oddsen som vi erbjuder är genomtänkta och är odds som vi står för och bettar själva på. Vi plockar givetvis fram oddsen efter eget huvud men baserar vår val på hur stor sannolikheten är kontra oddset som spelbolaget ger oss.

Spelbolag vi rekommenderar

Vi bygger dagens speltips på sannolikheten kontra oddset

Speltips handlar givetvis om att skapa spel som vi tror kommer att gå in men det är egentligen inte hela sanningen. Även om vi hoppas på att ett spel ska gå in är det aldrig något man kan garantera, då det är så många faktorer som väger in när matchen väl ska avgöras och det är omöjligt på förhand att veta hur en bollen kommer att studsa eller om en spelare kommer att ta ett dumt beslut i match. Om vi skulle veta detta på förhand och alla våra odds skulle gå in så skulle vi ha mer pengar än vad vi någonting kommer att kunna kan spendera.

Speltipsen som vi tar fram handlar om sannolikhet. Hur stor sannolikhet vi anser att ett spel kommer att falla ut kontra de oddsen som spelbolagen ger. Spelbolagen är givetvis duktiga på att ta fram odds baserad på statistik och sannolikhetslära men det betyder inte alltid att de har rätt och det finns ibland faktorer som spelbolagen inte alltid tar med i beräkningen. Och det är här vi kommer in. Vi gör en bedömning hur stor sannolikhet det är att ett spel går in och tittar på vad för odds vi får av spelbolaget.

Ett enkelt exempel att räkna ut oddset kontra sannolikheten är att använda formeln (1/oddset * 100). Om ett spelbolag exempelvis ger oddset 1,50 att Manchester United vinner hemma mot Swansea så innebär det att spelbolaget tror att United har 66,67 procents chans att vinna, enligt ovanstående formel som ger uträkningen 1/1,5*100 = 66,67. Om vi anser att Uniteds chanser är högre än 66,67 procent vi säger 80 procent, exempelvis på grund av Swanseas skador och Uniteds starka målform, så är det 13 procent bättre än det odds som spelbolaget och är då ett givet bet för oss i dagens speltips. Ju högre denna skillnad är ju bättre kommer vår ROI (return on investment,) vara i slutändan.

Vad är ROI?

ROI, engelska förkortningen för ”return on investment” fritt översatt ”avkastning på investering”, handlar helt enkelt om hur mycket man tjänar på sina spel. Målet är givetvis att ha en så hög ROI som möjligt, vilket vi med våra speltips siktar på att hjälpa dig med. Du kan själv räkna ur ROI med hjälp av formeln (vinsten / omsatt belopp)*100. Så om du tjänar 1000 kronor på en månad genom att totalt satsa 50 000 kronor under månaden så blir din ROI (3000 / 30 000)*100 = 10 procent. Just 10 procent kanske inte låter så mycket men om du omsätter större summor än 30 000 kronor så är 10 procent en mycket bra avkastning.

Speltips på roliga matcher

Sannolikhet och ROI åt sidan. Att betta och spela handlar dock för de flesta om att ha kul och känna spänning. De flesta bettar inte för att få en hög ROI utan för att det är kul och det är också något vi tar i beräkning när vi gör våra bettingstips och dagens speltips. Inte bara vill vi ge dig en så hög avkastning som möjligt och väljer då också roliga och intressanta matcher som du kan betta på.

Då fotboll är världens största sport, och även den största sporten i Sverige, är det naturligt för oss att lägga stor fotbollsfokus i våra speltips. Men också på grund av att spelbolagen ofta tar fram just intressanta och ibland lite udda spel på just fotbollsmatcher. Men givetvis tar vi fast på när det finns intressanta matcher att betta på i andra sporter som exempelvis ishockey, handboll, basket med flera speciellt under de stora mästerskapen under OS, VM, EM och så vidare.

Spelbolagen och oddsen

De odds och de spelbolag som vi väljer ut i våra speltips är efter våra egna preferenser och vilka vi gillar att spela hos. Det behöver inte nödvändigtvis vara så att det spelbolaget ger det bästa oddset just nu men det är det spelbolaget som vi känner oss bekväma med att rekommendera och som vi också föredrar.

I dagens speltips så har vi samlat in oddsen från alla spelbolagen så att du själv kan jämföra vilket av spelbolagen som ger det högsta oddset just nu. Är du ute efter det hösta oddset och har inga problem att betta hos det spelbolag som ger det högsta oddset så kan du gå vidare till spelbolaget direkt via en av våra länkar på siten. Har du inget konto hos det spelbolaget så kan du med fördel skapa ett konto och samtidigt ta del av deras välkomstbonus, som brukar vara generöst.

Utnyttja spelbolagens kampanjer och bonusar

Innan du bettar så är det värt att kika in hos spelbolaget om de ger någon extra bonus eller kanske har en kampanj som du kan ta del av. Det kan vara att du får ett riskfritt spel om du anmäler dig till kampanjen eller att du får pengarna tillbaka om spelet inte går in på grund av ett övertidsmål. Kort och gott så har spelbolagen ofta många intressanta kampanjer att ta del av och även om vi inte alltid tar upp det i dagens speltips och bettingtips så kan du ändå ta en kik på spelbolagets kampanjsida innan du bettar.

Avgjorda speltips

Chelsea - Arsenal

Chelsea och Arsenal stöter på varandra redan i andra omgången av Premier League. Det är lag som har nya tränare och som lyckades väldigt olika i sina respektive premiärer. Chelsea tog en enkel seger borta mot Huddersfield, Arsenal åkte på en svidande förlust på hemmaplan mot Manchester City. I vårt speltips väljer vi att spela på ett oavgjort resultat. Vi spelar krysset hos Come on till oddset 3,95.

Tottenham - Fulham

Seger borta för Tottenham i första mötet och nu är det dags för Fulham på hemmaplan. Fulham tog klivet upp i Premier League efter förra säsongen och har förstärkt en hel del. Vi tror att det blir en del mål i den här tillställningen och spelar på över 2,5 mål till oddset 1,48 hos Expekt.

Sirius - Dalkurd FF

Dalkurd har förlorat fyra raka matcher och bara lyckats ta en enda poäng på bortaplan under hela säsongen. De ska ta sig till Uppsala och möta Sirius, som efter en trög första halva på säsongen har gått bra och vunnit fyra raka matcher. Vårt speltips är en 1:a och den spelas till oddset 1,88 hos LeoVegas.

Univ. Craiova - RB Leipzig

I returen mellan Univ. Craiova och RB Leipzig så är gästerna stora favoriter att ta sig vidare till gruppspelet i Europa League. Dels har man segern på hemmaplan att luta sig mot, men också erfarenhet i form av spel i Champions League så sent som förra året. I vårt speltips väljer vi att spela på att gästerna vinner och därmed tar dubbeln mot studentlaget från Craiova. Vi spelar tvåan hos Unibet till oddset 1,40.

Real Madrid - Atlético Madrid

Real Madrid tar emot Atletico Madrid i den europeiska Supercupen. Med tre Champions League-titlar på raken har Real åstadkommit någonting unikt. Atletico tog hand om Europa League-bucklan förra säsongen, men i den här matchen ser vi Real som favoriter. Och vi tror att de pallar trycket. Speltips är en 1:a till oddset 2,60 hos Unibet.

IFK Norrköping - Hammarby

IFK Norrköping hoppas på att ta in på Hammarby i toppen av allsvenskan när de båda lagen möts på Östgötaporten under måndagskvällen. Formmässigt är det gästerna som har övertaget, men hemmalaget har det var gäller inbördes möten. I vårt speltips väljer vi att spela på att Norrköping är starkast. Vi spelar ettan hos Betser till oddset 2,35.

Sevilla - Barcelona

Sevilla möter Barcelona i den spanska Supercupen där seriesegraren möter cupvinnaren över två matcher. Barcelona vann dubbeln förra året och man möter Sevilla då de tog sig till final i Copa del Rey, som spanska cupen heter. I vårt speltips spelar vi på att Barcelona vinner. Vi spelar tvåan hos William Hill till oddset 1,55.