Speltips, rekar och bettingtips

Speltips: Liverpool - Southampton

Med fem vinster på lika många matcher har Liverpool stått för en fantastisk start i Premier League. Southampton har bara vunnit en av sina matcher och vi tror inte att de kommer ha mycket att hurra för efter den här heller. Vårt speltips är en 1:a med Liverpool -1. Då får vi 1,60 gånger pengarna hos SuperLenny.

Speltips: Manchester United - Wolverhampton

Old Trafford är skådeplatsen när United tar emot Wolves på lördag eftermiddag. Båda lagen kommer med gryende form och det blir en match att se fram emot. United börjar så sakteliga få ordning på laget och Wolves verkar redan nu vuxit i Premier League – kostymen. I vårt speltips väljer vi att spela på ett oavgjort resultat. Vi spelar krysset hos Come on till oddset 4,15.

Speltips och bettingtipsPå denna sida listar vi dagens speltips och bettingtips på utvalda matcher som vi tycker är intressanta att spela på och som vi bettar på. Speltipsen kan du ta del av helt kostnadsfritt och är fria att använda som du önskar. Vi brukar välja ut de hetaste matcherna som du kan tänkas vara intresserad av betta på, på olika sporter, men givetvis är det framförallt fotbollstips och ishockeytips som dominerar.

Vi som skriver för siten har ett stort sportintresse och brinner för att hitta intressanta odds att betta på. På så vis kan du försäkra dig om att oddsen som vi erbjuder är genomtänkta och är odds som vi står för och bettar själva på. Vi plockar givetvis fram oddsen efter eget huvud men baserar vår val på hur stor sannolikheten är kontra oddset som spelbolaget ger oss.

Spelbolag vi rekommenderar

Vi bygger dagens speltips på sannolikheten kontra oddset

Speltips handlar givetvis om att skapa spel som vi tror kommer att gå in men det är egentligen inte hela sanningen. Även om vi hoppas på att ett spel ska gå in är det aldrig något man kan garantera, då det är så många faktorer som väger in när matchen väl ska avgöras och det är omöjligt på förhand att veta hur en bollen kommer att studsa eller om en spelare kommer att ta ett dumt beslut i match. Om vi skulle veta detta på förhand och alla våra odds skulle gå in så skulle vi ha mer pengar än vad vi någonting kommer att kunna kan spendera.

Speltipsen som vi tar fram handlar om sannolikhet. Hur stor sannolikhet vi anser att ett spel kommer att falla ut kontra de oddsen som spelbolagen ger. Spelbolagen är givetvis duktiga på att ta fram odds baserad på statistik och sannolikhetslära men det betyder inte alltid att de har rätt och det finns ibland faktorer som spelbolagen inte alltid tar med i beräkningen. Och det är här vi kommer in. Vi gör en bedömning hur stor sannolikhet det är att ett spel går in och tittar på vad för odds vi får av spelbolaget.

Ett enkelt exempel att räkna ut oddset kontra sannolikheten är att använda formeln (1/oddset * 100). Om ett spelbolag exempelvis ger oddset 1,50 att Manchester United vinner hemma mot Swansea så innebär det att spelbolaget tror att United har 66,67 procents chans att vinna, enligt ovanstående formel som ger uträkningen 1/1,5*100 = 66,67. Om vi anser att Uniteds chanser är högre än 66,67 procent vi säger 80 procent, exempelvis på grund av Swanseas skador och Uniteds starka målform, så är det 13 procent bättre än det odds som spelbolaget och är då ett givet bet för oss i dagens speltips. Ju högre denna skillnad är ju bättre kommer vår ROI (return on investment,) vara i slutändan.

Vad är ROI?

ROI, engelska förkortningen för ”return on investment” fritt översatt ”avkastning på investering”, handlar helt enkelt om hur mycket man tjänar på sina spel. Målet är givetvis att ha en så hög ROI som möjligt, vilket vi med våra speltips siktar på att hjälpa dig med. Du kan själv räkna ur ROI med hjälp av formeln (vinsten / omsatt belopp)*100. Så om du tjänar 1000 kronor på en månad genom att totalt satsa 50 000 kronor under månaden så blir din ROI (3000 / 30 000)*100 = 10 procent. Just 10 procent kanske inte låter så mycket men om du omsätter större summor än 30 000 kronor så är 10 procent en mycket bra avkastning.

Speltips på roliga matcher

Sannolikhet och ROI åt sidan. Att betta och spela handlar dock för de flesta om att ha kul och känna spänning. De flesta bettar inte för att få en hög ROI utan för att det är kul och det är också något vi tar i beräkning när vi gör våra bettingstips och dagens speltips. Inte bara vill vi ge dig en så hög avkastning som möjligt och väljer då också roliga och intressanta matcher som du kan betta på.

Då fotboll är världens största sport, och även den största sporten i Sverige, är det naturligt för oss att lägga stor fotbollsfokus i våra speltips. Men också på grund av att spelbolagen ofta tar fram just intressanta och ibland lite udda spel på just fotbollsmatcher. Men givetvis tar vi fast på när det finns intressanta matcher att betta på i andra sporter som exempelvis ishockey, handboll, basket med flera speciellt under de stora mästerskapen under OS, VM, EM och så vidare.

Spelbolagen och oddsen

De odds och de spelbolag som vi väljer ut i våra speltips är efter våra egna preferenser och vilka vi gillar att spela hos. Det behöver inte nödvändigtvis vara så att det spelbolaget ger det bästa oddset just nu men det är det spelbolaget som vi känner oss bekväma med att rekommendera och som vi också föredrar.

I dagens speltips så har vi samlat in oddsen från alla spelbolagen så att du själv kan jämföra vilket av spelbolagen som ger det högsta oddset just nu. Är du ute efter det hösta oddset och har inga problem att betta hos det spelbolag som ger det högsta oddset så kan du gå vidare till spelbolaget direkt via en av våra länkar på siten. Har du inget konto hos det spelbolaget så kan du med fördel skapa ett konto och samtidigt ta del av deras välkomstbonus, som brukar vara generöst.

Utnyttja spelbolagens kampanjer och bonusar

Innan du bettar så är det värt att kika in hos spelbolaget om de ger någon extra bonus eller kanske har en kampanj som du kan ta del av. Det kan vara att du får ett riskfritt spel om du anmäler dig till kampanjen eller att du får pengarna tillbaka om spelet inte går in på grund av ett övertidsmål. Kort och gott så har spelbolagen ofta många intressanta kampanjer att ta del av och även om vi inte alltid tar upp det i dagens speltips och bettingtips så kan du ändå ta en kik på spelbolagets kampanjsida innan du bettar.

Avgjorda speltips

Timrå - Växjö Lakers

Hemmalaget Timrå tog sig till SHL genom att slå ut Karlskrona i kvalet och man kommer till spel i SHL med ambitionen att klara sig kvar. Växjö har betydligt större ambitioner än så och spelar för att försvara sitt SM-guld från förra året. I vårt speltips väljer vi att spela på att gästerna vinner. Vi spelar tvåan hos Betsson till oddset 1,95.

Brynäs - Frölunda

Brynäs åkte till Luleå och förlorade första matchen. Frölunda tog emot Djurgården och vann hemma i Göteborg. Nu skall lagen mötas på Brynäs hemmaplan i Gävle. I vårt speltips väljer vi att spela på att gästerna vinner och går rent i de två första omgångarna. Vi spelar tvåan hos B till oddset

RC Genk - Malmö FF

RC Genk var ett av blott två lag som kvalade in till Europa League med sex vinstmatcher. De gjorde 22 mål framåt och visade stor offensiv kraft. Malmö har rutin från Champions League och har gått bra i allsvenskan senaste tiden. Ändå tror vi inte att det räcker. Speltips är en 1:a, och den ger 1,55 gånger pengarna hos WilliamHill.

Valencia - Juventus

Valencia spelar återigen Champions League-fotboll, men frågan är hur det ska gå. Skador stör och de har inte vunnit någon av de fyra inledande matcherna i ligan. Juventus dominerar som vanligt och har numera också Cristiano Ronaldo att luta sig mot. Speltips är en 2:a. BetHard ger 1,83 gånger pengarna.

Real Madrid - Roma

Real Madrid inleder jakten på den 14:e bucklan genom att ta emot Roma i Champions Leagues gruppspel. Det är ett Real med ny tränare och utan en världsstjärna som kommer till spel. Roma kommer i jakt på en seger. I vårt speltips tror vi inte att de lyckas, vi spelar på att matchen slutar oavgjort. Vi spelar krysset hos Bethard till oddset 5,80.

Manchester City - Lyon

Manchester City var fantstiska i ligan förra säsongen, men nådde bara till kvartsfinalen i Champions League. Lyon har inte tagit sig ur gruppen på de tre senaste försöken, men skam den som ger sig. Här tror vi dock på City och spelarhemmaledning i halvtid och seger vid full tid. 1/1 ger 1,52 gånger degen hos Expekt.

Liverpool - PSG

När engelska Liverpool och franska PSG möts så är den gemensamma nämnaren Tyskland. Detta då båda lagens tränare är tyskar. En annan sak de har gemensamt är att de inlett säaongen på ett strålande sätt. Liverpool har fem raka segrar och PSG lika så. I vårt speltips väljer vi att spela på hemmalaget. Vi spelar ettan hos Unibet till oddset 2,25.

Inter - Tottenham

Inter har bara vunnit en match i inledningen av Serie A och formen sviktar. Nu ställs de mot en tuff motståndare i form av tottenham, men engelsmännen har faktiskt inte heller vunnit på två omgångar. Vi tror dock att Tottenham gör det de ska. Speltips är en 2:a, vilken ger 2,75 gånger pengarna hos LeoVegas.