Speltips, rekar och bettingtips

Speltips: Manchester City - Borussia Dortmund

Manchester City tar sig an Borussia Dortmund i träningsturneringen Champions Cup. Turneringen spelas på en mängd platser världen över och består av 18 av Europas bästa lag. De spelar tre matcher och segrarna koras genom att vinsterna rankas gentemot varandra. I vår match möts lagen i USA. I vårt speltips väljer vi att spela på att Dortmund vinner. Vi spelar tvåan hos Bwin till oddset 2,60.

Speltips: Örebro - Malmö FF

Örebro har bara vunnit en av sina sex senaste matcher och båda efter sommaruppehållet har varit förluster. Malmö har istället fyra raka utan förlust, efter att ha haft bekymmer hela säsongen. Vårt speltips är en 2:a. Vi spelar den hos Unibet till oddset 1,73.

Speltips: Bayern München - PSG

Hade det varit en annan tid på året kunde det lika gärna varit en semifinal eller final i Champions League. Nu handlar det om International Champions Cup, och vi tror att Bayern München kommer att vara aningen bättre än Paris Saint-Germain. Vårt speltips är en 1:a och den ger oss 1,85 gånger insatsen hos SuperLenny.

Speltips: Philadelphia Union - Los Angeles Galaxy

Philadelphia Union har vann i cupen senast, men har bara två vinster på de sex senaste i ligan. När Zlatan Ibrahimovic väl fått igång målskyttet för LA Galaxy har de gått riktigt bra. Båda lagen är starka, men vi tror att Galaxy är i bättre form och vinner. Speltips blir en 2:a. Oddset 3,90 hittar vi hos Betfair.

Speltips: Djurgården - BK Häcken

Djurgården möter Häcken i allsvenskans haltande tabell där hemmalaget för sin 15:e omgång och gästerna sin 14:e. Djurgårdens hemmaform är god och gästande Häcken har det svårt på bortaplan. De anledningarna gör att vi väljer att spela på hemmalaget i vårt speltips. Vi spelar ettan hos Betser till oddset 2,05.

Speltips: Sirius - IFK Göteborg

Sirius har en tuff uppgift under hösten när man skall försöka ta sig upp över sträcket och undvika nedflyttning till Superettan. IFK Göteborgs uppdrag under hösten blir att kämpa för att undvika att man faller ner under sträcket. I vårt speltips väljer vi att spela på att gästande IFK vinner. Vi spelar tvåan hos Unibet till oddset 2,35.

Speltips och bettingtipsPå denna sida listar vi dagens speltips och bettingtips på utvalda matcher som vi tycker är intressanta att spela på och som vi bettar på. Speltipsen kan du ta del av helt kostnadsfritt och är fria att använda som du önskar. Vi brukar välja ut de hetaste matcherna som du kan tänkas vara intresserad av betta på, på olika sporter, men givetvis är det framförallt fotbollstips och ishockeytips som dominerar.

Vi som skriver för siten har ett stort sportintresse och brinner för att hitta intressanta odds att betta på. På så vis kan du försäkra dig om att oddsen som vi erbjuder är genomtänkta och är odds som vi står för och bettar själva på. Vi plockar givetvis fram oddsen efter eget huvud men baserar vår val på hur stor sannolikheten är kontra oddset som spelbolaget ger oss.

Spelbolag vi rekommenderar

Vi bygger dagens speltips på sannolikheten kontra oddset

Speltips handlar givetvis om att skapa spel som vi tror kommer att gå in men det är egentligen inte hela sanningen. Även om vi hoppas på att ett spel ska gå in är det aldrig något man kan garantera, då det är så många faktorer som väger in när matchen väl ska avgöras och det är omöjligt på förhand att veta hur en bollen kommer att studsa eller om en spelare kommer att ta ett dumt beslut i match. Om vi skulle veta detta på förhand och alla våra odds skulle gå in så skulle vi ha mer pengar än vad vi någonting kommer att kunna kan spendera.

Speltipsen som vi tar fram handlar om sannolikhet. Hur stor sannolikhet vi anser att ett spel kommer att falla ut kontra de oddsen som spelbolagen ger. Spelbolagen är givetvis duktiga på att ta fram odds baserad på statistik och sannolikhetslära men det betyder inte alltid att de har rätt och det finns ibland faktorer som spelbolagen inte alltid tar med i beräkningen. Och det är här vi kommer in. Vi gör en bedömning hur stor sannolikhet det är att ett spel går in och tittar på vad för odds vi får av spelbolaget.

Ett enkelt exempel att räkna ut oddset kontra sannolikheten är att använda formeln (1/oddset * 100). Om ett spelbolag exempelvis ger oddset 1,50 att Manchester United vinner hemma mot Swansea så innebär det att spelbolaget tror att United har 66,67 procents chans att vinna, enligt ovanstående formel som ger uträkningen 1/1,5*100 = 66,67. Om vi anser att Uniteds chanser är högre än 66,67 procent vi säger 80 procent, exempelvis på grund av Swanseas skador och Uniteds starka målform, så är det 13 procent bättre än det odds som spelbolaget och är då ett givet bet för oss i dagens speltips. Ju högre denna skillnad är ju bättre kommer vår ROI (return on investment,) vara i slutändan.

Vad är ROI?

ROI, engelska förkortningen för ”return on investment” fritt översatt ”avkastning på investering”, handlar helt enkelt om hur mycket man tjänar på sina spel. Målet är givetvis att ha en så hög ROI som möjligt, vilket vi med våra speltips siktar på att hjälpa dig med. Du kan själv räkna ur ROI med hjälp av formeln (vinsten / omsatt belopp)*100. Så om du tjänar 1000 kronor på en månad genom att totalt satsa 50 000 kronor under månaden så blir din ROI (3000 / 30 000)*100 = 10 procent. Just 10 procent kanske inte låter så mycket men om du omsätter större summor än 30 000 kronor så är 10 procent en mycket bra avkastning.

Speltips på roliga matcher

Sannolikhet och ROI åt sidan. Att betta och spela handlar dock för de flesta om att ha kul och känna spänning. De flesta bettar inte för att få en hög ROI utan för att det är kul och det är också något vi tar i beräkning när vi gör våra bettingstips och dagens speltips. Inte bara vill vi ge dig en så hög avkastning som möjligt och väljer då också roliga och intressanta matcher som du kan betta på.

Då fotboll är världens största sport, och även den största sporten i Sverige, är det naturligt för oss att lägga stor fotbollsfokus i våra speltips. Men också på grund av att spelbolagen ofta tar fram just intressanta och ibland lite udda spel på just fotbollsmatcher. Men givetvis tar vi fast på när det finns intressanta matcher att betta på i andra sporter som exempelvis ishockey, handboll, basket med flera speciellt under de stora mästerskapen under OS, VM, EM och så vidare.

Spelbolagen och oddsen

De odds och de spelbolag som vi väljer ut i våra speltips är efter våra egna preferenser och vilka vi gillar att spela hos. Det behöver inte nödvändigtvis vara så att det spelbolaget ger det bästa oddset just nu men det är det spelbolaget som vi känner oss bekväma med att rekommendera och som vi också föredrar.

I dagens speltips så har vi samlat in oddsen från alla spelbolagen så att du själv kan jämföra vilket av spelbolagen som ger det högsta oddset just nu. Är du ute efter det hösta oddset och har inga problem att betta hos det spelbolag som ger det högsta oddset så kan du gå vidare till spelbolaget direkt via en av våra länkar på siten. Har du inget konto hos det spelbolaget så kan du med fördel skapa ett konto och samtidigt ta del av deras välkomstbonus, som brukar vara generöst.

Utnyttja spelbolagens kampanjer och bonusar

Innan du bettar så är det värt att kika in hos spelbolaget om de ger någon extra bonus eller kanske har en kampanj som du kan ta del av. Det kan vara att du får ett riskfritt spel om du anmäler dig till kampanjen eller att du får pengarna tillbaka om spelet inte går in på grund av ett övertidsmål. Kort och gott så har spelbolagen ofta många intressanta kampanjer att ta del av och även om vi inte alltid tar upp det i dagens speltips och bettingtips så kan du ändå ta en kik på spelbolagets kampanjsida innan du bettar.

Avgjorda speltips

AIK - Shamrock Rovers

AIK vann första matchen i kvalet till Europa League och skall med denna matchen knyta ihop säcken på hemmaplan. Shamrock Rovers bjöd på ett bra motstånd innan man mattades och lät gästande AIK ta över andra halvlek. I vårt speltips väljer vi att spela på hemmalaget. Vi spelar ettan hos Betway till oddset 1,29.

BK Häcken - FK Liepaja

Liepaja besöker Sverige för returmatch mot Häcken i kvalet till Europa League. Letterna ligger strax bakom topplagen i den inhemska ligan och liksom i första ronden så tror vi att de går förlorande ur striden. Vårt speltips är en 1:a och den spelar vi hos LeoVegas till 1,33 gånger pengarna.

Malmö FF - FC Drita Gjilan

Malmö FF är bekanta med Champions League och vill ytterst gärna ta sig till gruppspelsfasen igen. De inledde med vinst i första kvalrundan och nu är det dags för hemmaretur mot Drita. Vi tror inte det blir någon målfest och spelar på under 3,5 mål till oddset 2,04 hos Expekt.