Speltips, rekar och bettingtips

Speltips: Sverige - Chile

Sverige tog sig till VM tack vare ett väl genomfört kval och en hel del jävlar anamma i playoff mot Italien. Chile missade chansen när de förlorade de tre avslutande matcherna i sitt kval. Sverige har mer att spela för och speltips blir en 1:a. Det ger oss 3,10 gånger pengarna hos BetHard.

Speltips: Karlskrona HK - Timrå

En nervös och spännande kvalserien drar igång på söndagen när Karlskrona tar emot Timrå i kampen om en SHL-plats. Karlskrona avslutade SHL på ett dåligt vis med ett flertal förluster och Timrå sopade nästintill rent i serien under. trots det väljer vi att spela på hemmalaget i vårt Speltips. Vi spelar ettan hos Bethard till oddset 1,95.

Speltips och bettingtipsPå denna sida listar vi dagens speltips och bettingtips på utvalda matcher som vi tycker är intressanta att spela på och som vi bettar på. Speltipsen kan du ta del av helt kostnadsfritt och är fria att använda som du önskar. Vi brukar välja ut de hetaste matcherna som du kan tänkas vara intresserad av betta på, på olika sporter, men givetvis är det framförallt fotbollstips och ishockeytips som dominerar.

Vi som skriver för siten har ett stort sportintresse och brinner för att hitta intressanta odds att betta på. På så vis kan du försäkra dig om att oddsen som vi erbjuder är genomtänkta och är odds som vi står för och bettar själva på. Vi plockar givetvis fram oddsen efter eget huvud men baserar vår val på hur stor sannolikheten är kontra oddset som spelbolaget ger oss.

Spelbolag vi rekommenderar

Vi bygger dagens speltips på sannolikheten kontra oddset

Speltips handlar givetvis om att skapa spel som vi tror kommer att gå in men det är egentligen inte hela sanningen. Även om vi hoppas på att ett spel ska gå in är det aldrig något man kan garantera, då det är så många faktorer som väger in när matchen väl ska avgöras och det är omöjligt på förhand att veta hur en bollen kommer att studsa eller om en spelare kommer att ta ett dumt beslut i match. Om vi skulle veta detta på förhand och alla våra odds skulle gå in så skulle vi ha mer pengar än vad vi någonting kommer att kunna kan spendera.

Speltipsen som vi tar fram handlar om sannolikhet. Hur stor sannolikhet vi anser att ett spel kommer att falla ut kontra de oddsen som spelbolagen ger. Spelbolagen är givetvis duktiga på att ta fram odds baserad på statistik och sannolikhetslära men det betyder inte alltid att de har rätt och det finns ibland faktorer som spelbolagen inte alltid tar med i beräkningen. Och det är här vi kommer in. Vi gör en bedömning hur stor sannolikhet det är att ett spel går in och tittar på vad för odds vi får av spelbolaget.

Ett enkelt exempel att räkna ut oddset kontra sannolikheten är att använda formeln (1/oddset * 100). Om ett spelbolag exempelvis ger oddset 1,50 att Manchester United vinner hemma mot Swansea så innebär det att spelbolaget tror att United har 66,67 procents chans att vinna, enligt ovanstående formel som ger uträkningen 1/1,5*100 = 66,67. Om vi anser att Uniteds chanser är högre än 66,67 procent vi säger 80 procent, exempelvis på grund av Swanseas skador och Uniteds starka målform, så är det 13 procent bättre än det odds som spelbolaget och är då ett givet bet för oss i dagens speltips. Ju högre denna skillnad är ju bättre kommer vår ROI (return on investment,) vara i slutändan.

Vad är ROI?

ROI, engelska förkortningen för ”return on investment” fritt översatt ”avkastning på investering”, handlar helt enkelt om hur mycket man tjänar på sina spel. Målet är givetvis att ha en så hög ROI som möjligt, vilket vi med våra speltips siktar på att hjälpa dig med. Du kan själv räkna ur ROI med hjälp av formeln (vinsten / omsatt belopp)*100. Så om du tjänar 1000 kronor på en månad genom att totalt satsa 50 000 kronor under månaden så blir din ROI (3000 / 30 000)*100 = 10 procent. Just 10 procent kanske inte låter så mycket men om du omsätter större summor än 30 000 kronor så är 10 procent en mycket bra avkastning.

Speltips på roliga matcher

Sannolikhet och ROI åt sidan. Att betta och spela handlar dock för de flesta om att ha kul och känna spänning. De flesta bettar inte för att få en hög ROI utan för att det är kul och det är också något vi tar i beräkning när vi gör våra bettingstips och dagens speltips. Inte bara vill vi ge dig en så hög avkastning som möjligt och väljer då också roliga och intressanta matcher som du kan betta på.

Då fotboll är världens största sport, och även den största sporten i Sverige, är det naturligt för oss att lägga stor fotbollsfokus i våra speltips. Men också på grund av att spelbolagen ofta tar fram just intressanta och ibland lite udda spel på just fotbollsmatcher. Men givetvis tar vi fast på när det finns intressanta matcher att betta på i andra sporter som exempelvis ishockey, handboll, basket med flera speciellt under de stora mästerskapen under OS, VM, EM och så vidare.

Spelbolagen och oddsen

De odds och de spelbolag som vi väljer ut i våra speltips är efter våra egna preferenser och vilka vi gillar att spela hos. Det behöver inte nödvändigtvis vara så att det spelbolaget ger det bästa oddset just nu men det är det spelbolaget som vi känner oss bekväma med att rekommendera och som vi också föredrar.

I dagens speltips så har vi samlat in oddsen från alla spelbolagen så att du själv kan jämföra vilket av spelbolagen som ger det högsta oddset just nu. Är du ute efter det hösta oddset och har inga problem att betta hos det spelbolag som ger det högsta oddset så kan du gå vidare till spelbolaget direkt via en av våra länkar på siten. Har du inget konto hos det spelbolaget så kan du med fördel skapa ett konto och samtidigt ta del av deras välkomstbonus, som brukar vara generöst.

Utnyttja spelbolagens kampanjer och bonusar

Innan du bettar så är det värt att kika in hos spelbolaget om de ger någon extra bonus eller kanske har en kampanj som du kan ta del av. Det kan vara att du får ett riskfritt spel om du anmäler dig till kampanjen eller att du får pengarna tillbaka om spelet inte går in på grund av ett övertidsmål. Kort och gott så har spelbolagen ofta många intressanta kampanjer att ta del av och även om vi inte alltid tar upp det i dagens speltips och bettingtips så kan du ändå ta en kik på spelbolagets kampanjsida innan du bettar.

Avgjorda speltips

Tyskland - Spanien

Det kunde lika gärna vara en VM-final. De regerande världsmästarna Tyskland möter Spanien i en träningslandskamp inför sommarens VM-slutspel. Det görs sällan mycket mål mellan de båda utan vi tror på en knapp seger för hemmalaget. 1:an spelas till oddset 2,45 hos Unibet.

Holland - England

Två av europas bästa lag ställs mot varandra i en träningslandskamp. Holland bygger nytt och siktar mot kommande mästerskap och England börjar trimma formen och testa spelare inför stundande VM. I vårt speltips spelar vi på ett oavgjort resultat. Vi spelar krysset hos Unibet till oddset 3,35.

Växjö Lakers - Brynäs

Växjö vann grundserien och e vann också det första mötet mot Brynäs utan att förta sig. I förra matchen i Gävle var det dock Brynäs som drog det längsta strået. Nu tror vi att Växjö tar sig samman och speltips blir en 1:a. 1,52 gånger pengarna hos LeoVegas.

Oskarshamn - Leksand

Oskarshamn måste vinna för att få till en avgörande match i Leksand den 24/3. För Leksands del kan man avgöra här genom att vinna och därmed få till ett direktkval och en publikfest genom mötet med Mora. I vårt speltips väljer vi att spela på att Leksand håller huvudet kallt och vinner. Vi spelar tvåan hos NordicBet till oddset 2,85.

Leksand - Oskarshamn

Leksand möter överraskingslaget Oskarshamn i playoff, där vinnaren ställs mot SHLs nästjumbo Mora i ett direktkval till SHL. I vårt speltips spelar vi på att hemmalaget vinner. Vi spelar ettan hos Unibet till oddset 1,95.

Frölunda - Malmö Redhawks

Frölunda avslutade grundserien med fina 8-3 mot Brynäs. De inleder kvartsfinalen mot Malmö på hemmais och de gör det som favoriter. Malmö visade fin form när de slog Mora med 6-1, men vi tror inte att det räcker. Speltips är en 1:a som vi spelar till oddset 1,91 hos Unibet.

Färjestad - Skellefteå

Två av svensk hockeys stora lag möter varandra redan i slutspelets kvartsfinalspel när Färjestad tar emot Skellefteå AIK. lagen slutade grundserien på fjärde respektive femte plats. I vårt speltips spelar vi på att bortalaget vinner. Vi spelar tvåan hos NordicBet till oddset 2,90.

Leicester - Chelsea

det är FA cup – spel i helgen när turneringen går in i kvartsfinalomgång. Leicester tar emot Chelsea på söndagen och det är en riktig mardrömsmotståndare för dem. Det faktum att det är de senaste säsongernas ligamästare som möts kryddar mötet ytterligare. I vårt speltips tror vi att Chelsea har svårt att skaka av sig förlusten mot Barcelona i veckan och därför väljer vi att spela på hemmalaget i vårt Speltips. Vi spelar ettan hos William Hill till oddset 3,75.