Speltips, rekar och bettingtips

Speltips: Arsenal - Atlético Madrid

Arsenal har vunnit sju av sina nio senaste matcher, bland annat två gånger om mot Milan och hemma mot CSKA Moskva. När Atletico Madrid kommer på besök är det ett spanskt lag med frågetecken kring formen, men vi tror att gästerna vinner. 2,90 gånger pengarna hos Unibet.

Speltips: Marseille - Red Bull Salzburg

Marseille eller Red Bull Saltzburg kommer att spela final i Europa League 2018. inte många som tippat det när turneringen drog igång. Marseille slog ut RB Leipzig i kvarten och Saltzburg betvingade Lazio. I vårt speltips inför semin har vi valt att spela på ett oavgjort resultat. Vi spelar krysset hos Bethard till oddset 4,10

Speltips: AIK - Sirius

AIK är med i toppen och har börjat säsongen starkt. Man har legat i närheten av titeln under ett par säsonger och frågan är om de klarar av att ta steget uppåt i år och vinna. För Sirius del handlar det om atr överleva det svåra andraåret i ligan och man har börjat lätt tvekande. I vårt speltips väljer vi att spela på hemmalaget. Vi spelar ettan hos Betser till oddset 1,41.

Speltips: Djurgården - Hammarby

Hammarby har börjat säsongen strålande och öser in mål. Det finns gott om offensiv kraft som kan göra säsongen riktigt trevlig för de grönvita. Djurgården har bara en förlust än så länge, och det finns potential. Vi tror dock på gästerna och spelar 2:an. 3,40 i odds hos BetHard.

Speltips och bettingtipsPå denna sida listar vi dagens speltips och bettingtips på utvalda matcher som vi tycker är intressanta att spela på och som vi bettar på. Speltipsen kan du ta del av helt kostnadsfritt och är fria att använda som du önskar. Vi brukar välja ut de hetaste matcherna som du kan tänkas vara intresserad av betta på, på olika sporter, men givetvis är det framförallt fotbollstips och ishockeytips som dominerar.

Vi som skriver för siten har ett stort sportintresse och brinner för att hitta intressanta odds att betta på. På så vis kan du försäkra dig om att oddsen som vi erbjuder är genomtänkta och är odds som vi står för och bettar själva på. Vi plockar givetvis fram oddsen efter eget huvud men baserar vår val på hur stor sannolikheten är kontra oddset som spelbolaget ger oss.

Spelbolag vi rekommenderar

Vi bygger dagens speltips på sannolikheten kontra oddset

Speltips handlar givetvis om att skapa spel som vi tror kommer att gå in men det är egentligen inte hela sanningen. Även om vi hoppas på att ett spel ska gå in är det aldrig något man kan garantera, då det är så många faktorer som väger in när matchen väl ska avgöras och det är omöjligt på förhand att veta hur en bollen kommer att studsa eller om en spelare kommer att ta ett dumt beslut i match. Om vi skulle veta detta på förhand och alla våra odds skulle gå in så skulle vi ha mer pengar än vad vi någonting kommer att kunna kan spendera.

Speltipsen som vi tar fram handlar om sannolikhet. Hur stor sannolikhet vi anser att ett spel kommer att falla ut kontra de oddsen som spelbolagen ger. Spelbolagen är givetvis duktiga på att ta fram odds baserad på statistik och sannolikhetslära men det betyder inte alltid att de har rätt och det finns ibland faktorer som spelbolagen inte alltid tar med i beräkningen. Och det är här vi kommer in. Vi gör en bedömning hur stor sannolikhet det är att ett spel går in och tittar på vad för odds vi får av spelbolaget.

Ett enkelt exempel att räkna ut oddset kontra sannolikheten är att använda formeln (1/oddset * 100). Om ett spelbolag exempelvis ger oddset 1,50 att Manchester United vinner hemma mot Swansea så innebär det att spelbolaget tror att United har 66,67 procents chans att vinna, enligt ovanstående formel som ger uträkningen 1/1,5*100 = 66,67. Om vi anser att Uniteds chanser är högre än 66,67 procent vi säger 80 procent, exempelvis på grund av Swanseas skador och Uniteds starka målform, så är det 13 procent bättre än det odds som spelbolaget och är då ett givet bet för oss i dagens speltips. Ju högre denna skillnad är ju bättre kommer vår ROI (return on investment,) vara i slutändan.

Vad är ROI?

ROI, engelska förkortningen för ”return on investment” fritt översatt ”avkastning på investering”, handlar helt enkelt om hur mycket man tjänar på sina spel. Målet är givetvis att ha en så hög ROI som möjligt, vilket vi med våra speltips siktar på att hjälpa dig med. Du kan själv räkna ur ROI med hjälp av formeln (vinsten / omsatt belopp)*100. Så om du tjänar 1000 kronor på en månad genom att totalt satsa 50 000 kronor under månaden så blir din ROI (3000 / 30 000)*100 = 10 procent. Just 10 procent kanske inte låter så mycket men om du omsätter större summor än 30 000 kronor så är 10 procent en mycket bra avkastning.

Speltips på roliga matcher

Sannolikhet och ROI åt sidan. Att betta och spela handlar dock för de flesta om att ha kul och känna spänning. De flesta bettar inte för att få en hög ROI utan för att det är kul och det är också något vi tar i beräkning när vi gör våra bettingstips och dagens speltips. Inte bara vill vi ge dig en så hög avkastning som möjligt och väljer då också roliga och intressanta matcher som du kan betta på.

Då fotboll är världens största sport, och även den största sporten i Sverige, är det naturligt för oss att lägga stor fotbollsfokus i våra speltips. Men också på grund av att spelbolagen ofta tar fram just intressanta och ibland lite udda spel på just fotbollsmatcher. Men givetvis tar vi fast på när det finns intressanta matcher att betta på i andra sporter som exempelvis ishockey, handboll, basket med flera speciellt under de stora mästerskapen under OS, VM, EM och så vidare.

Spelbolagen och oddsen

De odds och de spelbolag som vi väljer ut i våra speltips är efter våra egna preferenser och vilka vi gillar att spela hos. Det behöver inte nödvändigtvis vara så att det spelbolaget ger det bästa oddset just nu men det är det spelbolaget som vi känner oss bekväma med att rekommendera och som vi också föredrar.

I dagens speltips så har vi samlat in oddsen från alla spelbolagen så att du själv kan jämföra vilket av spelbolagen som ger det högsta oddset just nu. Är du ute efter det hösta oddset och har inga problem att betta hos det spelbolag som ger det högsta oddset så kan du gå vidare till spelbolaget direkt via en av våra länkar på siten. Har du inget konto hos det spelbolaget så kan du med fördel skapa ett konto och samtidigt ta del av deras välkomstbonus, som brukar vara generöst.

Utnyttja spelbolagens kampanjer och bonusar

Innan du bettar så är det värt att kika in hos spelbolaget om de ger någon extra bonus eller kanske har en kampanj som du kan ta del av. Det kan vara att du får ett riskfritt spel om du anmäler dig till kampanjen eller att du får pengarna tillbaka om spelet inte går in på grund av ett övertidsmål. Kort och gott så har spelbolagen ofta många intressanta kampanjer att ta del av och även om vi inte alltid tar upp det i dagens speltips och bettingtips så kan du ändå ta en kik på spelbolagets kampanjsida innan du bettar.

Avgjorda speltips

Bayern München - Real Madrid

I Champions League är det nu dags för semifinal nummer ett av två där Bayern München gästas av de dubbelt regerande mästarna Real Madrid. Real tog sig till denna omgång med ett nödrop efter en straff i 90:e hemma mot Juventus som avgjorde. Straffen sattes av Cristiano Ronaldo, vem annars? Bayern slog ut Sevilla, men inte heller det utan svårigheter om än inte lika dramatiskt. I vårt speltips väljer vi att spela på hemmalaget. Vi spelar ettan hos Unibet 2,05.

Liverpool - Roma

Liverpool, Anfield och Champions League-spel. det kan nästan inte bli mer klassiskt och intensivt. Kanske om man kastar in kommande motståndaren Roma i mixen. Liverpool och Roma har en historia i turneringen. Liverpool vann turneringen för fjärde gången när man slog Roma efter straffar i finalen 1984. Matchen spelades på Stadio Olimpico i Rom och nu hoppas Roma på att ta revansch. I vårt speltips väljer vi att spela på Liverpool, som är starka hemma. Vi spelar ettan hos Betway till oddset 1,55.

Chelsea - Southampton

Chelsea tar emot Southampton hemma på Stamford Bridge i semifinalen till FA-Cupen. det är två lag som behöver positiv energi. Chelsea har i och för sig ryckt upp sig i ligaspelet och är med i kampen om fjärdeplatsen fortfarande. Southampton ligger risigt till i ligan på en 18:e plats och riskerar att åka ur. de behöver vinna för självförtroendet. tyvärr för deras del tror vi inte att de lyckas. I vårt speltips spelar vi på att hemmalaget vinner. Vi spelar ettan hos Bethard till oddset 1,49.

Ryssland - Finland

det är ett Ryssland med både en OS-seger och en seger i förra årets Euro Hockey Tour som tar emot Finland som vunnit Carlson Hockey Games vid fem tillfällen. det tror vi inte spelar någon roll utan vi spelar på att Ryssland vinner matchen lagen emellan i vårt Speltips. Vi spelar ettan hos Mybet till oddset 1,80.

Burnley - Chelsea

Burnley är i riktigt bra form när de tar emot ett Chelsea som är lite på glid. Burnley vann senast lagen möttes i ligan och alltså chansen på en dubbel. I vårtspeltips spelar vi på att hemmalaget vinner. Vi spelar ettan hos Bethard till oddset 4,60.

IFK Göteborg - Dalkurd FF

IFK Göteborg hade några bra säsongen med bland annat två andraplatser i Allsvenskan, men förra året var de inte bättre än tia. Nya tag i år, men det har inte börjat super. Dalkurd är nykomlingar och ska vara sämre. Speltips blir 1:an som vi spelar till 1,87 gånger pengarna hos LeoVegas.