Speltips, rekar och bettingtips

Speltips: Arsenal - Tottenham

På Emirates Stadium tar Arsenal emot Tottenham i ett hett derby i Norra London. båda lagen har svårt att vinna mot varandra. Arsenal är bra hemma och Tottenham är Premier Leagues bästa bortalag. det hjälper inte. I vårt Speltips tror vi på ett oavgjort resultat. Vi spelar krysset hos Bethard till oddset 3,65 gånger insatsen.

Speltips: Leicester - Manchester City

Leicester tar emot Manchester City hemma när Premier League sätter igång på lördag. båda lagen är i bra form. i vårt Speltips tror vi på att hemmalaget kan hota seriesuveränen och lyckas få med sig ett oavgjort resultat. Vi spelar krysset hos Betsson till oddset 5,90.

Speltips: Espanyol - Valencia

Den mindre Barcelonaklubben Espanyol har väl gått ungefär som det har förväntats. De håller till i tabellens mittsegment. Gästerna Valencia däremot gör sin bästa säsong på mycket länge och imponerar stort. Vårt speltips är en 2:a och den spelar vi till oddset 2,35 hos BetHard.

Speltips: Athletic Bilbao - Villarreal

När Bilbao tar emot Villarreal hemma på San Mames Barria så gör man det som favoriter. Detta efter fem år som obesegrade i mötet på denna stadion. Men man kommer till match i dålig form och bortalaget Villarreal är sugna på revansch och har fin form. i vårt Speltips har vi valt att spela på bortalaget. Vi spelar tvåan hos Unibet till oddset 3,40.

Speltips: Brighton - Stoke

Hemmastarka Brighton tar emot Mark Hughes Stoke på måndag kväll. Nykomlingen Brighton är favoriter hos spelbolagen med all rätt. I vårt Speltips har vi valt att spela på dessa favoriter. Vi spelar ettan hos Betway till oddset 2,45.

Speltips och bettingtipsPå denna sida listar vi dagens speltips och bettingtips på utvalda matcher som vi tycker är intressanta att spela på och som vi bettar på. Speltipsen kan du ta del av helt kostnadsfritt och är fria att använda som du önskar. Vi brukar välja ut de hetaste matcherna som du kan tänkas vara intresserad av betta på, på olika sporter, men givetvis är det framförallt fotbollstips och ishockeytips som dominerar.

Vi som skriver för siten har ett stort sportintresse och brinner för att hitta intressanta odds att betta på. På så vis kan du försäkra dig om att oddsen som vi erbjuder är genomtänkta och är odds som vi står för och bettar själva på. Vi plockar givetvis fram oddsen efter eget huvud men baserar vår val på hur stor sannolikheten är kontra oddset som spelbolaget ger oss.

Spelbolag vi rekommenderar

Vi bygger dagens speltips på sannolikheten kontra oddset

Speltips handlar givetvis om att skapa spel som vi tror kommer att gå in men det är egentligen inte hela sanningen. Även om vi hoppas på att ett spel ska gå in är det aldrig något man kan garantera, då det är så många faktorer som väger in när matchen väl ska avgöras och det är omöjligt på förhand att veta hur en bollen kommer att studsa eller om en spelare kommer att ta ett dumt beslut i match. Om vi skulle veta detta på förhand och alla våra odds skulle gå in så skulle vi ha mer pengar än vad vi någonting kommer att kunna kan spendera.

Speltipsen som vi tar fram handlar om sannolikhet. Hur stor sannolikhet vi anser att ett spel kommer att falla ut kontra de oddsen som spelbolagen ger. Spelbolagen är givetvis duktiga på att ta fram odds baserad på statistik och sannolikhetslära men det betyder inte alltid att de har rätt och det finns ibland faktorer som spelbolagen inte alltid tar med i beräkningen. Och det är här vi kommer in. Vi gör en bedömning hur stor sannolikhet det är att ett spel går in och tittar på vad för odds vi får av spelbolaget.

Ett enkelt exempel att räkna ut oddset kontra sannolikheten är att använda formeln (1/oddset * 100). Om ett spelbolag exempelvis ger oddset 1,50 att Manchester United vinner hemma mot Swansea så innebär det att spelbolaget tror att United har 66,67 procents chans att vinna, enligt ovanstående formel som ger uträkningen 1/1,5*100 = 66,67. Om vi anser att Uniteds chanser är högre än 66,67 procent vi säger 80 procent, exempelvis på grund av Swanseas skador och Uniteds starka målform, så är det 13 procent bättre än det odds som spelbolaget och är då ett givet bet för oss i dagens speltips. Ju högre denna skillnad är ju bättre kommer vår ROI (return on investment,) vara i slutändan.

Vad är ROI?

ROI, engelska förkortningen för ”return on investment” fritt översatt ”avkastning på investering”, handlar helt enkelt om hur mycket man tjänar på sina spel. Målet är givetvis att ha en så hög ROI som möjligt, vilket vi med våra speltips siktar på att hjälpa dig med. Du kan själv räkna ur ROI med hjälp av formeln (vinsten / omsatt belopp)*100. Så om du tjänar 1000 kronor på en månad genom att totalt satsa 50 000 kronor under månaden så blir din ROI (3000 / 30 000)*100 = 10 procent. Just 10 procent kanske inte låter så mycket men om du omsätter större summor än 30 000 kronor så är 10 procent en mycket bra avkastning.

Speltips på roliga matcher

Sannolikhet och ROI åt sidan. Att betta och spela handlar dock för de flesta om att ha kul och känna spänning. De flesta bettar inte för att få en hög ROI utan för att det är kul och det är också något vi tar i beräkning när vi gör våra bettingstips och dagens speltips. Inte bara vill vi ge dig en så hög avkastning som möjligt och väljer då också roliga och intressanta matcher som du kan betta på.

Då fotboll är världens största sport, och även den största sporten i Sverige, är det naturligt för oss att lägga stor fotbollsfokus i våra speltips. Men också på grund av att spelbolagen ofta tar fram just intressanta och ibland lite udda spel på just fotbollsmatcher. Men givetvis tar vi fast på när det finns intressanta matcher att betta på i andra sporter som exempelvis ishockey, handboll, basket med flera speciellt under de stora mästerskapen under OS, VM, EM och så vidare.

Spelbolagen och oddsen

De odds och de spelbolag som vi väljer ut i våra speltips är efter våra egna preferenser och vilka vi gillar att spela hos. Det behöver inte nödvändigtvis vara så att det spelbolaget ger det bästa oddset just nu men det är det spelbolaget som vi känner oss bekväma med att rekommendera och som vi också föredrar.

I dagens speltips så har vi samlat in oddsen från alla spelbolagen så att du själv kan jämföra vilket av spelbolagen som ger det högsta oddset just nu. Är du ute efter det hösta oddset och har inga problem att betta hos det spelbolag som ger det högsta oddset så kan du gå vidare till spelbolaget direkt via en av våra länkar på siten. Har du inget konto hos det spelbolaget så kan du med fördel skapa ett konto och samtidigt ta del av deras välkomstbonus, som brukar vara generöst.

Utnyttja spelbolagens kampanjer och bonusar

Innan du bettar så är det värt att kika in hos spelbolaget om de ger någon extra bonus eller kanske har en kampanj som du kan ta del av. Det kan vara att du får ett riskfritt spel om du anmäler dig till kampanjen eller att du får pengarna tillbaka om spelet inte går in på grund av ett övertidsmål. Kort och gott så har spelbolagen ofta många intressanta kampanjer att ta del av och även om vi inte alltid tar upp det i dagens speltips och bettingtips så kan du ändå ta en kik på spelbolagets kampanjsida innan du bettar.

Avgjorda speltips

Stuttgart - Borussia Dortmund

Stuttgart är tillbaka i Bundesliga efter en säsong i andraligan. De ställs nu inför sitt kanske svåraste motstånd hittills när Borussia Dortmund kommer på besök. Dortmund har inte gått bra senaste tiden, men vi tror att de behövde landslagsuppehållet. Vårt speltips är en 1:a efter första halvlek och det spelas till oddset 2,10 hos Unibet.

Mora - Karlskrona HK

Match i Jalas Arena mellan hemmalaget Mora och gästerna Karlskrona HK. Två lag som med all sannolikhet kommer att vara med och slåss om att undvika ett negativt kval denna säsongen. Mora har presterat bra på hemmaplan och vi tycker man har en bra chans att vinna detta mötet. 1:an spelas till oddset 2,35 hos Bethard.

Djurgården - Växjö Lakers

toppmatch i SHL när serien drar igång igen efter Karjala Cup. Djurgården tar emot Växjö på hovet. Båda lagen har bra form men vi tror på bortalaget i vårt Speltips. Vi väljer att spela tvåan hos Betway till oddset 3,70.