Speltips, rekar och bettingtips

Speltips: Portugal - Marocko

Portugal imponerade stort när de spelade jämnt med Spanien i första matchen. Ronaldo är dessutom glödhet efter sitt hattrick. Marocko åkte på en förlust i första matchen i Grupp som gick mot Iran. I vårt speltips väljer vi att spela på hemmalaget. Vi spelar ettan hos bethars till oddset 1,69.

Speltips: Uruguay - Saudiarabien

Uruguay knep alla tre poängen efter ett sent mål mot Egypten. De möter nu Saudiarabien, som inte alls ingav någon respekt när de förlorade med hela 5-0 mot Ryssland i VM:s öppningsmatch. Vårt speltips är ett handikappspel, Uruguay -2. SuperLenny ger oss 2,10 gånger insatsen för 1:an.

Speltips: Danmark - Australien

Danmark hade flytet med sig i första matchen mot Peru. De vann med 0-1 trots att de hade en straff emot sig. Australien var nära att knipa en poäng mot Frankrike, men ett självmål sabbade det. Vi tror att australiensarna kan bli svåra att få hål på för Danmark och vårt speltips är ett X. Oddset 3,40 hos Betway.

Speltips: Argentina - Kroatien

Argentina har satt sig i en svår situation i och med den oavgjorda matchen mot Island. Kroatien vann sin premiärmatch mot Nigeria och leder därmed gruppen. detta kommer sannerligen inte bli en enkel match för Argentina, som det ser ut just nu så är det kroaterna som har grepp om gruppen. I vårt speltips väljer vi att spela på ett oavgjort resultat. Vi spelar krysset hos Betway till oddset 3,75.

Speltips: Brasilien - Costa Rica

Brasilien är stora favoriter mot Costa Rica, med all rätt. Costa Rica lyckades inte riktigt mot Serbien men det var en tät match. Brasiliens kryss gör att vi tror de är hungriga som aldrig förr och kommer att sätta full fart direkt. Speltips är på över 1,5 mål i halvtid. Oddset 2,55 hittar vi hos ComeOn.

Speltips: Belgien - Tunisien

Det Belgiska laget kan komma att ha ett trevligt VM att se fram emot. De har mycket hög potential och det har börjat bra. Tunisien var nära mot England, men tappade krysset på övertid. Vi tror på 1/1, Belgien i ledning i halvtid och som vinnare vid full tid. Oddset 1,85 hos SuperLenny.

Speltips: Tyskland - Sverige

Tyskland är stora favoriter mot Sverige i VM-turneringens andra omgång. De regerande världsmästarna har en fantastisk trupp och kan mycket väl gå hela vägen i år också. Sverige kommer att få det tufft, men har visat att de kan. Fråga bara Italien. Vårt speltips är en 1:a och den spelas till oddset 1,48 hos LeoVegas.

Speltips: Polen - Colombia

Polens insats mot Colombia gav oss inte riktigt det vi förväntade. Ett självmål och en kommunikationsmiss ledde till förlust. Colombia drabbades av utvisning och fick straff emot sig direkt i matchinledningen. Med fullt manskap tror vi att sydamerikanerna slår Polen och speltips är en 2:a. Oddset 2,10 hos Expekt.

Speltips: Mexiko - Sverige

När Mexiko tar emot Sverige så har lagen spelat två matcher var i VM och båda har förhoppningar om att de skall vara klara för nästa omgång redan innan domaren blåser för matchstart. Problemet för dem båda är att man har mött favoriten Tyskland och sannolikt tappat poäng. Därför är risken stor att detta blir en match som blir direkt avgörande för om man går vidare eller ej. I vårt speltips spelar vi på ett oavgjort resultat och då spelar det stor roll hur det har gått i de andra matcherna för vilket lag som går vidare. Vi spelar krysset hos Bethard till oddset 3,20 och håller tummarna för att det räcker för att Sverige skall gå vidare.

Speltips och bettingtipsPå denna sida listar vi dagens speltips och bettingtips på utvalda matcher som vi tycker är intressanta att spela på och som vi bettar på. Speltipsen kan du ta del av helt kostnadsfritt och är fria att använda som du önskar. Vi brukar välja ut de hetaste matcherna som du kan tänkas vara intresserad av betta på, på olika sporter, men givetvis är det framförallt fotbollstips och ishockeytips som dominerar.

Vi som skriver för siten har ett stort sportintresse och brinner för att hitta intressanta odds att betta på. På så vis kan du försäkra dig om att oddsen som vi erbjuder är genomtänkta och är odds som vi står för och bettar själva på. Vi plockar givetvis fram oddsen efter eget huvud men baserar vår val på hur stor sannolikheten är kontra oddset som spelbolaget ger oss.

Spelbolag vi rekommenderar

Vi bygger dagens speltips på sannolikheten kontra oddset

Speltips handlar givetvis om att skapa spel som vi tror kommer att gå in men det är egentligen inte hela sanningen. Även om vi hoppas på att ett spel ska gå in är det aldrig något man kan garantera, då det är så många faktorer som väger in när matchen väl ska avgöras och det är omöjligt på förhand att veta hur en bollen kommer att studsa eller om en spelare kommer att ta ett dumt beslut i match. Om vi skulle veta detta på förhand och alla våra odds skulle gå in så skulle vi ha mer pengar än vad vi någonting kommer att kunna kan spendera.

Speltipsen som vi tar fram handlar om sannolikhet. Hur stor sannolikhet vi anser att ett spel kommer att falla ut kontra de oddsen som spelbolagen ger. Spelbolagen är givetvis duktiga på att ta fram odds baserad på statistik och sannolikhetslära men det betyder inte alltid att de har rätt och det finns ibland faktorer som spelbolagen inte alltid tar med i beräkningen. Och det är här vi kommer in. Vi gör en bedömning hur stor sannolikhet det är att ett spel går in och tittar på vad för odds vi får av spelbolaget.

Ett enkelt exempel att räkna ut oddset kontra sannolikheten är att använda formeln (1/oddset * 100). Om ett spelbolag exempelvis ger oddset 1,50 att Manchester United vinner hemma mot Swansea så innebär det att spelbolaget tror att United har 66,67 procents chans att vinna, enligt ovanstående formel som ger uträkningen 1/1,5*100 = 66,67. Om vi anser att Uniteds chanser är högre än 66,67 procent vi säger 80 procent, exempelvis på grund av Swanseas skador och Uniteds starka målform, så är det 13 procent bättre än det odds som spelbolaget och är då ett givet bet för oss i dagens speltips. Ju högre denna skillnad är ju bättre kommer vår ROI (return on investment,) vara i slutändan.

Vad är ROI?

ROI, engelska förkortningen för ”return on investment” fritt översatt ”avkastning på investering”, handlar helt enkelt om hur mycket man tjänar på sina spel. Målet är givetvis att ha en så hög ROI som möjligt, vilket vi med våra speltips siktar på att hjälpa dig med. Du kan själv räkna ur ROI med hjälp av formeln (vinsten / omsatt belopp)*100. Så om du tjänar 1000 kronor på en månad genom att totalt satsa 50 000 kronor under månaden så blir din ROI (3000 / 30 000)*100 = 10 procent. Just 10 procent kanske inte låter så mycket men om du omsätter större summor än 30 000 kronor så är 10 procent en mycket bra avkastning.

Speltips på roliga matcher

Sannolikhet och ROI åt sidan. Att betta och spela handlar dock för de flesta om att ha kul och känna spänning. De flesta bettar inte för att få en hög ROI utan för att det är kul och det är också något vi tar i beräkning när vi gör våra bettingstips och dagens speltips. Inte bara vill vi ge dig en så hög avkastning som möjligt och väljer då också roliga och intressanta matcher som du kan betta på.

Då fotboll är världens största sport, och även den största sporten i Sverige, är det naturligt för oss att lägga stor fotbollsfokus i våra speltips. Men också på grund av att spelbolagen ofta tar fram just intressanta och ibland lite udda spel på just fotbollsmatcher. Men givetvis tar vi fast på när det finns intressanta matcher att betta på i andra sporter som exempelvis ishockey, handboll, basket med flera speciellt under de stora mästerskapen under OS, VM, EM och så vidare.

Spelbolagen och oddsen

De odds och de spelbolag som vi väljer ut i våra speltips är efter våra egna preferenser och vilka vi gillar att spela hos. Det behöver inte nödvändigtvis vara så att det spelbolaget ger det bästa oddset just nu men det är det spelbolaget som vi känner oss bekväma med att rekommendera och som vi också föredrar.

I dagens speltips så har vi samlat in oddsen från alla spelbolagen så att du själv kan jämföra vilket av spelbolagen som ger det högsta oddset just nu. Är du ute efter det hösta oddset och har inga problem att betta hos det spelbolag som ger det högsta oddset så kan du gå vidare till spelbolaget direkt via en av våra länkar på siten. Har du inget konto hos det spelbolaget så kan du med fördel skapa ett konto och samtidigt ta del av deras välkomstbonus, som brukar vara generöst.

Utnyttja spelbolagens kampanjer och bonusar

Innan du bettar så är det värt att kika in hos spelbolaget om de ger någon extra bonus eller kanske har en kampanj som du kan ta del av. Det kan vara att du får ett riskfritt spel om du anmäler dig till kampanjen eller att du får pengarna tillbaka om spelet inte går in på grund av ett övertidsmål. Kort och gott så har spelbolagen ofta många intressanta kampanjer att ta del av och även om vi inte alltid tar upp det i dagens speltips och bettingtips så kan du ändå ta en kik på spelbolagets kampanjsida innan du bettar.

Avgjorda speltips

Ryssland - Egypten

Ryssland mot Egypten möter varandra i andra omgången i VM. Det är två lag som fick med sig helt olika resultat ifrån första omgången. Ryssarna imponerade stort målmässigt och vann enkelt med 5-0 mot Saudiarabien. Egypten imponerade stort spelmässigt men åkte på en hedersam förlust mot Uruguay i slutminuterna. I mötet med Ryssland är man pressade att vinna för att ha möjlighet att ta sig vidare. I vårt speltips så tror vi att de lyckas med det. Vi spelar tvåan hos Expekt till oddset 4,00.