Fotbolls-EM odds 2020 – spelschema, tabeller, resultat

Vi söker speltipsare. Gillar du att skriva och är en fena på betting? Kontakta oss

Fotbolls-EM odds 2020 – spelschema, tabeller, resultat

Fotbolls-EM 2016 är det tredje europamästerskapet som arrangeras av Frankrike. Mästerskapet kommer att på mellan den 10:e juni och 10:e juli 2016. Nytt för denna gång är att man utökar antalet deltagande nationer till 24, vilket givetvis ökar Sveriges chanser att kvala sig till mästerskapet.

Spelschemat och resultaten för Fotbolls-EM

Arenorna i mästerskapet

Fotbolls-EM i Frankrike 2016 kommer att, preliminärt, att spelas på 11 arenor runt om i landet, som bland annat Parc des Princes samt givetvis även Frankrikes nationalarena Stade de France som har en kapacitet av 81000 åskådare.

Turneringen utökas till 24 lag och ett förändrat upplägg

I och med att 24 lag kommer att delta i Fotbolls-EM 2016, till skillnad från 16 nationer som tidigare, har en del förändringar i upplägget krävts. Istället för fyra grupper har man utökat antalet grupp till sex och med fyra lag i varje grupp. Från gruppspelet så är det 16 lag som går vidare, till skillnad från åtta lag som det var tidigare, och därmed så har man utökat slutspelet som inleds med åttondelsfinaler. Från gruppspelet går ettorna och tvåorna från varje grupp vidare samt de fyra bästa treorna.

Lättare väg genom kvalet

Trots att det är ytterligare åtta nationer som kommer att få delta i Fotbolls-EM 2016 har det inte skett några större förändringar i EM-kvalet. En nation kommer att tillkomma i kvalet, Gibraltar, men som inte väntas göra något större intryck. Precis som tidigare är det nio grupper som gäller i kvalet, men denna gång går både gruppettorna och grupptvåorna direkt vidare samt även den bästa grupptrean. De övriga grupptreorna kommer att göra upp om de fyra återstående platserna i ett playoff.

Detta innebär att det blir avsevärt mycket lättare för bland annat Sverige att kvalificera sig för ett EM. Senaste Sverige deltog i EM-kvalet så blev man bästa grupptvåa och slapp därmed playoff.

Om kvalet: Spelschema, resultat samt Tabeller/grupperna

Kan Frankrike återupprepa bedriften från 1984?

Senast Frankrike arrangerade ett Fotbolls-EM var 1984 och då blev det seger mot Spanien i finalen. Inför mästerskapet så är de två finalmotståndarna från 1984 favoriter att vinna turneringen, även om Frankrike haft det tufft de senaste mästerskapen.

Hemmanationen Frankrike oddsfavorit

Kollar man på oddsen så ger ett spel hos Unibet 4,20 på en seger till Frankrike. De regerande mästarna, från Fotbolls-EM 2012, Spanien ges oddset 5,50 och oddset 5,50 om världsmästarna Tyskland skulle vinna.

Spela på Fotbolls-EM hos Unibet

Vinnare av Fotbolls-EM 2016 i Frankrike

Frankrike5,40
Tyskland6,00
Spanien6,50
Belgien7,00
Kroatien9,00
England11,00
Portugal14,00
Italien19,00
Polen26,00
Wales31,00
Schweiz51,00
Ungern101,00
Island126,00
Irland126,00
Slovakien151,00
Nordirland201,00

Odds från Unibet

Grupperna i Fotbolls-EM

Fotbolls-EM i Frankrike så har man utökat antal lag till 24. Med fler lag än tidigare så utökar man antalet grupper till sex grupper med fyra lag i varje grupp.

Numera så inled gruppspelet med åttondelsfinaler och det innebär att fler lag än tidigare går vidare till slutspelet. Från de sex grupperna ska totalt 16 lag går vidare. Precis som i de föregående mästerskapen så går ettan och tvåan tillslutspelet, men då saknas fyra lag. De fyra lagen som också går vidare till slutspelet är då de fyra bästa treorna. Att det är så många lag som går vidare från gruppspelet gör det nu ännu lättare för lagen att avancera till slutspelet.

Att vinna gruppen ger alltid en viss fördel för då ökar chanserna att få en lättare motståndare i kvartsfinalen. Skillnaden mellan gruppvinst och en andra plats kan då vara oerhört stor.
Sverige i grupp E

Det blev ingen drömlottning för Sverige. Man lottades in i grupp E tillsammans med Italien, Belgien och Irland. Italien är som alltid en tuff motståndare, även om Sverige lyckades kryssa i EM 2014. Belgien placerar sig just nu på första plats på FIFAs världsranking vilket i sig självt är talande för vilken tuff motståndare detta kommer att bli. Irland kan bli en knepig motståndare och inget enkelt motstånd det heller, men ska Sverige kunna ta en plats i slutspelet så är mötet mot Irland nyckeln och tre poäng är i stort sett ett måste.