Europa Conference League odds 2020/2021

Matchodds

UEFA Europa Conference League, UECL, är en klubblagsturnering som spelas årligen med lag från ligor som är anslutna till UEFA. Turneringen kommer att vara snäppet under Europa League i näringskedjan, likt cupvinnarcupen en gång i tiden.

Turneringen är främst framtagen för att gynna de mindre ligorna och lagen som ofta inte får chansen att etablera sig ute i Europa. Allsvenskan kommer att få tre platser till denna turnering.

Vinnaren får inte bara titeln och prispengar utan även en plats till Europa League säsongen därpå.

Odds på Europa Conference League

På Europa Conference League kommer spelbolagen att erbjuda odds från kvalet till finalen.

Spelschema och resultat

För den som brukar följa Champions League och Europa League så är upplägget för UECL mer eller mindre densamma och kommer att spelas jämsides.

UEFA Europa Conference League inleds med ett kval under sommaren, med ett gruppspel under hösten och avslutas med ett slutspel under våren.

Matcherna i turneringen kommer att spelas under torsdagar med avspark 15:30. Och tanken är turneringen inte ska krocka med matcher i Europa League, som spelas under kvällen samma dag.

Kvalet

Kvalet består av tre inledande kvalifikationsrundor med direktutslagning, i bäst av två matcher. Kvalet avslutas sedan med ett play-off, med samma upplägg, där vinnarna går direkt till gruppspelet.

Gruppspelet och grupperna

Gruppspelet i UEFA Europa Conference League spelas som tidigare nämnt under hösten där 32 lag gör upp om platserna till slutspelet. De 32 lagen kommer att delas in i åtta grupper med fyra lag i varje grupp. Sedan går ettorna och tvåorna från varje grupp vidare till slutspelet.

Slutspelet

I slutspelet är det direktutslagning som gäller och lagen som möts spelar en match hemma och en borta.

Slutspelet inleds med en första kvalrunda, sextondelsfinaler om man så vill. Där kommer grupptvåorn i gruppspelet att möta grupptreorna från Europa League. Slutspelt fortsätter sedan med det åttondelsfinaler, kvartsfinaler, semifinaler och final.

Lagen som deltar

Till Europa Conference League kvalar lag genom placering i den inhemska ligan eller cupen. Turneringen är framtagen för de mindre nationerna vilket innebär att de nationer som har lägre ranking får i regel fler platser till turneringen, med undantag för de absolut lägst rankade, se listan nedan.

  • Ranking 1-5: Ett lag
  • 6-15: Två lag
  • 16-50: Tre lag
  • 51-55: Två lag
  • Liechtenstein: Ett lag

Totalt är det 56 lag som kommer att deltar i turneringen. Och under de 15 veckor som turneringen spelas så kommer totalt 141 matcher att avverkas.