Golf

Golf

En av världens största sporter, med utövare över hela världen och astronomiska prispengar som de främsta spelarna gör upp om på flera olika tourer. En kort sammanfattning av golfsporten, men det finns oerhört mycket mer att säga om spelet som fascinerar så många.

På Odds Online hittar du inte bara de bästa golf oddsen och spelen i det stora golfutbudet, du hittar förstås även guider, spelarpresentationer, de största tävlingarna – både majors och lagtävlingar som Ryder- och Solheim Cup. Men först lite om golfens historia.

Golfen har en lång historia som sträcker sig ett par hundra år tillbaka i tiden. The Honourable Company of Edinburgh Golfers heter världens första golfklubb som bildades redan 1744 i Skottland. Under 1800-talet spreds golfen och klubbar poppade upp i länder som Indien och Kanada.

Under 1800-talet utvecklades också sporten i mångt och mycket till dess nuvarande former och fler och fler golfbanor anlades, framförallt i Skottland men även i England.

Det svenska golfförbundet grundades 1904. Det svenska Golfförbundet har drygt 490 golfklubbar anslutna och antalet registrerade spelare uppgår till ca 581 000, vilket gör golfen till den största individuella sporten i Sverige. Idag är golfen inte bara en sport för eliten utan också för den breda allmänheten.

Odds Online guidar dig i golfvärlden, som vanligt med fokus på odds och betting!