Återblicken ändrar form

Som ni förmodligen redan noterat vid det här laget har Odds Online genomgått en grundlig uppfräschning den senaste veckan. Den tidigare versionen hade helt enkelt växt ur sin kostym och vi hoppas självklart att den nya versionen kommer uppskattas av er besökare.

Som ett led i förbättringen kommer vi från och med denna vecka även att ändra en aning i Trippeln/Spelfonden och Återblicken. Som ni kan läsa under rubriken spelfonden byts de veckovisa spelen i trippeln ut mot ett upplägg där fler spelförslag kommer ges under veckornas gång. Med andra ord blir Trippeln/Spelfonden kort och gott Spelfonden.

Detta innebär fler spelförslag varje vecka. Värdet i Spelfonden, som numera ligger på 700 kr 55 öre, finns dock kvar i samma format. Alltså kommer tio procent av den totala spelfonden fortsatt vara maxbelopp för våra satsningar.

Nya Återblicken
I Återblicken har vi tidigare diskuterat hur det gått för spelfonden. Från och med idag kommer Återblicken dock att ändra fokus och istället behandla aktuella sport och spelhändelser. Mer personliga reflektioner än tidigare, allt för att belysa den gångna veckans höjdpunkter.

Vi mjukstartar med två pristagare som stått i fokus den senaste veckan, Cristiano Ronaldo och Jonas Jacobsson.

Tidningen France Fotball utsåg i tisdags Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo till årets europeiska fotbollsspelare. Ett väntat val då portugisen hade en makalös säsong ifjol, en säsong där han stod för smått otroliga 42 mål på 49 matcher och där han var en starkt bidragande orsak till sin klubbs titlar i Champions- respektive Premier League. Kanske var det tankar på utmärkelsen som låg bakom hjärnsläppet i helgen!

Tvåa slutade Barcelonas Lionel Messi och trea blev Liverpools Fernando Torres. Vår egen Zlatan Ibrahimovic hamnade på niondeplats, en placering som säkerligen kommer förbättras till nästa höst.

?För bragdartad upphämtning till guld i Paralympics – en sann skyttekung?. Så löd Svenska Dagbladets motivering när skytten Jonas Jacobsson fick ta emot Bragdguldet för sina tre guld i Paralympics i Peking tidigare i år. Totalt har Jacobsson nu vunnit hela 29 medaljer, varav 16 guld (!) i Paralympics. En osannolik bedrift som utan tvivel gör Jacobsson till en välförtjänt vinnare av Bragdguldet 2008.

Vi avslutar med en liten hyllning till den engelska Championshiplaget Burnley som efter elimineringen av Arsenal i ligacupens kvartsfinal igår nu slagit ut både Arsenal och Chelsea. Dessutom slog man tidigare i turneringen ut ytterligare ett Premier League lag i form av Fulham. Fortsätter cupsagan i semifinalen?