Chelsea till final efter stor dramatik

Som så många gånger förr lönade det sig att spela på ett oavgjort resultat i en stormatch mellan två jämbördiga lag. Precis som det första mötet slutade semifinal två 1-1, till 3,10 hos bet365 och eurobet. Även spelet på Malmö FF visade sig helt riktigt då laget tog en mycket stabil 3-0 seger i Örebro till unibets 2,35. Tyvärr prickade vi inte in den sista matchen på trippeln då Djurgården inte lyckades spräcka Sundsvalls nolla. Matchen slutade 0-0 men spelfonden gick ändå plus med en knapp hundralapp.

Dramatiskt på Stamford Bridge
Som väntat blev den avgörande semifinalen i Champions League mellan Chelsea och Liverpool ytterst dramatisk. Efter 1-1 i det första mötet var det Chelsea som tog initiativet i match nummer två och ledningsmålet kom i den 33:e matchminuten, målskytt Didier Drogba. Liverpool kom dock tillbaka och kvitterade efter dryga timmens spel genom Fernando Torres. Målen blev de enda under ordinarie tid vilket både innebar förlängning och en skön start på spelfonden. I förlängningen avgjorde sedan Frank Lampard och Drogba med varsitt mål. Liverpool reducerade visserligen genom Ryan Babel men Chelsea höll undan och tog sig vidare till finalen i Moskva.

Stabil seger för Malmö FF
Malmö FF fortsätter att imponera och var inte ett dugg påverkade av nederlaget i Helsingborg i förra omgången. Mot Örebro tog laget en bergsäker seger efter två mål av anfallaren Edward Ofere och ett av Jonatan Johansson. Matchens sista mål kom redan i den 47:e minuten så något snack om saken var det aldrig. Örebro har spelat fin fotboll under säsongsinledningen men målen uteblir. Malmö FF ser däremot ut att kriga om SM-guldet i höst.

Djurgården fortfarande obesegrat
Ett skadedrabbat Djurgården lyckades inte spräcka GIF Sundsvalls noll på Norrporten Arena i Sundsvall. Laget utökade visserligen sin förlustfria svit i årets allsvenska till nio matcher, men 0-0 borta mot bottenlaget Sundsvall var varken vad Djurgården hoppats på eller vad Odds Online förutspått. För Sundsvall var dock poängen både välkommen och välbehövlig i bottenstriden.

Totalt var vecka 18 en bra vecka för spelfonden. Värdet på fonden, som startade på 1 000 kr under vecka 10 och där bara 10% av det totala värdet satsas, ökade från 1 270 kr till 1 361 kr.