Comebackernas vecka

Veckan som gått har i vanlig ordning bjudit på en hel del fotboll, dessutom fick vi uppleva flera svenska framgångar i skidspåren i Östersund (skidskytte) och La Cluzas (längdåkning). Temat för veckan är comebacker, om än av olika anledningar. Anna Carin Olofsson-Zidek, Anders Södergren och Juande Ramos har alla kommit tillbaka och hamnat i fokus av olika anledningar. Vi börjar i Östersund?

Fokus låg på comebackande Anna Carin Olofsson-Zidek i världscuppremiären i Östersund förra veckan. Men det var Helena Jonsson som stal showen. Svenskan vann, hela 40 sekunder för tyskan Kati Wilhelm. Imponerande! Noterbart var att Olofsson-Zidek hamnade på trettondeplats, men med den näst bästa åktiden kan vi nog se fram emot en mycket trevlig säsong med två heta svenskor under året.

Även de traditionella längdåkarna visar fin form, inte minst i stafetterna där både damerna och herrarna slutade tvåa i franska La Cluzas. I damernas stafett var det återigen Charlotte Kalla som ordnade medaljen, även om trion Anderson, Lindborg och Haag alla presterade bra längdåkning.

Helgens mest positiva längdbesked var förstås Anders Södergren som var tillbaka i fin form och imponerade.
Dessutom var det glädjande att se nya stjärnskottet Marcus Hellner igen, samtidigt som första sträckans Daniel Rickardsson överraskade med stor och vägvinnande åkning. Visst ser det ljust ut inför VM i februari!
Skidornas VM ligger dock ganska långt fram i tiden. Den internationella fotbollen rullar däremot vidare och helgen som gick bjöds det på en hel del fotbollsgodis på högsta nivå.

Flera matcher avgjordes efter sena mål, läs Bayern München, Aston Villa och Manchester United, men höjdpunkten var definitivt mötet mellan Real och Sevilla på Santiago Bernabeu i Madrid. Matchen hade allt och blev även Bernd Schusters sista som tränare för Los Merengues, som nu anställt från Tottenham sparkade Juande Ramos.

Märkligt kan tyckas, men bli inte förvånade om Ramos får ordning på det spanska storlaget, minns bara på vad han uträttade i Sevilla. Samtidigt kan man ju fråga sig hur en tidigare hyllad tränare som Ramos kan misslyckas så kapitalt med ett lag som Spurs, medan den ständigt kritiserade Harry ?Houdini? Redknapp radar upp segrar med sitt nya lag! Var är logiken?

Så sent som igår kvalificerade sig Roma, Chelsea och Panathinaikos till åttondelsfinalerna i Champions League. Därmed är gruppspelet avgjort, och alla favoriter är kvar i turneringen. Glädjande är förstås att Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg, Mikael Nilsson och Kim Källström är vidare.

Tills sist: Mats Sundin sägs vara på väg att göra klart med en ny NHL-klubb. Väljer han glamouren på Manhattan eller en seriös utmanare till Stanley Cup i vår? För inte håller väl Rangers hela vägen? Sudden i den klassiska Rangerströjan, visst är det en lockande tanke?