Den sjuka fotbollsvärlden!

I det här fallet hoppas jag faktiskt att Berlusconis förslag går igenom och gör kunskaperna i fotboll till det som betyder något igen och inte blir stenrika shejkers leksaker!

Silvio Berlusconi säger att han pratat med Uefa-presidenten Michel Platini om att införa ett lönetak inom fotbollen, liknande det som exempelvis finns i NHL.

Ett rop på förändring för att hans kära Milan för varje säsong som går tappar mark mot storlagen från England och Spanien.

Eller ett sunt förslag som baseras på de helt sjuka summor som betalas ut av klubbar som egentligen står på ruinens brant men med hjälp av olika konstellationer betalar veckolöner i miljonklassen till spelare som vecka ut och vecka in sitter på bänken.

Exemplet ovan handlar om den ukrainske före detta storspelaren i Silvio Berlusconis Milan, som numera nöter bänk i Roman Abramovic och Carlo Ancelottis Chelsea.

Andrei Schevchenko tjänar enligt en lista som sportbladet presenterade på onsdagen 1,45 miljoner kronor. I veckan. För att sitta på bänken och se Didier Drogba och Nicolas Anelka göra mål för Chelsea.

Med det är han sjua på listan över de som tjänar mest i Premier League. Men det ironiska är att Chelsea har tre spelare som tjänar mer – Frank Lampard, John Terry och Michael Ballack som alla tjänar mellan 1,5 till 1,8 miljoner i veckan.

Under en vecka betalar Chelsea – eller nåja, Mr Abramovic – ut 6,63 miljoner kronor till 4 spelare!

Listan domineras starkt av två lag. Förutom Chelsea, nysatsande Manchester City med sina arabiska pengar i ryggen.

City har den spelare som tjänar mest i truppen, brassen Robinho, som knappast kan sägas tillhöra de allra bästa spelarna, drar in ofattbara 1,92 miljoner i veckan.

På topp fem återfinns också sommarens omdiskuterade nyförvärv Emanuel Adebayor och Carlos Tevez.

Det intressanta i sammanhanget är att den i särklass framgångsrikaste klubben under 1990 och 2000-talet – Manchester United – bara har med Wayne Rooney med på listan. På en tionde plats med en veckolön på 1,32 miljoner.

Förvisso en enorm summa men det antyder ju ändå den sunda strategi en klubb som United arbetar efter. För ärligt talat, hur i helvete kan man lägga ut upp emot två miljoner i veckan på en enda spelare?

I det här fallet hoppas jag faktiskt att Berlusconis förslag går igenom och gör kunskaperna i fotboll till det som betyder något igen och att fotbollsklubbarna inte blir stenrika shejkers leksaker!

De bäst betalda Premier League spelarna

*källa: sportbladet
1 – Robinho, Manchester City – 1,92 miljoner kr
2 – Frank Lampard, Chelsea – 1,81 miljoner kr
3 – John Terry, Chelsea – 1,81 miljoner kr
4 – Emmanuel Adebayor, Manchester City – 1,68 miljoner kr
5 – Carlos Tevez, Manchester City – 1,68 miljoner kr
6 – Michael Ballack, Chelsea – 1,56 miljoner kr
7 – Andrej Sjevtjenko, Chelsea – 1,45 miljoner kr
8 – Steven Gerrard, Liverpool – 1,44 miljoner kr
9 – Fernando Torres, Liverpool – 1,44 miljoner kr
10 – Wayne Rooney, Manchester United – 1,32 miljoner kr

Håller du med eller är du av en annan åsikt? Diskutera med hjälp av kommenterafunktionen nedan!

Är du inte Medlem – klicka är för att kunna kommentera