Egypten afrikanska mästare

Denna vecka valde vi ut tre intressanta möten med vad vi ansåg bra spelvärda odds. Först ut var ett möte i de afrikanska mästerskapen där Elfenbenskusten hade en 5-0 vinst bakom sig i kvartsfinalen och mötte ett Egypten som hade fått kämpa lite mer i kvartsfinalen för att ta sig till semi. Vi misstänkte att Egypten var aningen underskattat, men det var en underdrift.

Repris
Det var en repris på 2006 års final när Elfenbenskusten och Egypten möttes. Åtminstone vad gällde de mötande lagen. Många hade Elfenbenskusten som klara favoriter. Vi trodde att Egypten skulle kunna göra det lite svårt för dem och ett kryss var det som vi valde att spela. Både Expekt och Betway hade fina odds till 3.40 på krysset. Men det blev lite mer än så för Egyptens del. Ett på förhand utdömt Egypten såg till att vinna med klara besked och slutresultatet stannade på 4-1. Så vårt första spel sprack tyvärr och det blev inte mycket ljusare längre fram.

Ett hett derby
Vi hade fortfarande gott hopp om våra spel och nästa var ett riktigt hett derby i England, Manchester United mot Manchester City. Att Svennis med sitt city skulle få det väldigt hett om öronen var de flesta överens om. United skulle få sin revansch efter den svidande förlusten senast. Visst är ett derby alltid ett derby, men något annat än seger för United kändes inte aktuellt här. City stod upp bra och vann en stabil seger med 2-1. Vilket ger den första vinsten på Old trafford sen 1974 och den andra segern den här säsongen. United har gjort underverk ett flertal gånger när bara övertidsminuterna är kvar, men Carricks mål blev deras enda den här gången.

Chans till att pressa
Ytterligare en match i den Engelska ligan och dags för nya tag. Oddset på Chelsea som kunde fås till 2.05 på Betway var absolut spelvärt. Chelsea har gått bra i ligan och Liverpool har känts lite blekt den senaste tiden. Chelsea hade chansen att få en vinst mot ett av de andra större lagen som är med och strider om titeln och därigenom sätta lite press på de andra, men så blev det inte. Chelsea hade hittills 4 vinster i ligan i januari mot Liverpools ynka en. Tyvärr blev det mållöst i detta möte och vår sista match på trippeln gick i stöpet.