Fotboll när den är som bäst!

Ibland bjuds man som fotbollsintresserad på en match som har allt man kan önska sig. Returen i Champions League kvarten igår mellan Chelsea och Liverpool var en sådan match. Kanske inte om man är supporter till ett av lagen och slits mellan hopp och förtvivlan, samtidigt som man är så nervös att man inte riktigt vet vad man ska ta sig till.

Men när man som neutral åskådare bänkar sig framför TV:n och får uppleva en match som den igår, då ska man sannerligen vara glad att man hade förmånen att uppleva dramatiken och den närmast osannolika dramaturgin.

Matchen hade allt, även om de båda tränarna Guus Hiddink och Rafa Benitez, förmodligen inte var så nöjda med försvarsspelet. Givetvis tog ett jagande Liverpool ledningen i matchen på Fabio Aurelios fräcka frispark. Elegante Xabi Alonso utökade till 2-0 på straff och Liverpool var med i matchen igen.

Men ett i första halvlek passivt Chelsea kom ut som ett helt annat lag till den andra akten och hastigt och lustigt stod det 3-2 till hemmalaget. Nåja tänkte de flesta, vi fick i alla fall se en del dramatik innan Liverpools chanser till avancemang var borta.

Men Liverpool kallas som bekant inte Kings of Comebacks utan anledning. Utan Gerrard, som var skadad och missade matchen, och Torres som byttes ut, kom Liverpool tillbaka igen. Lucas och Kuyt såg med två snabba mål till att Liverpool bara var ett mål ifrån avancemang igen. Stamford Bridge var knäpptyst.

Men med minuterar kvar satte Frank Lampard punkt för föreställningen och skickade i samma stund Chelsea till semi mot Barcelona.

Det bestående intrycket efter matchen var; Wow, vad i helvete hände egentligen. Ett möte som tidigare år mest bjudit på ställningskrig och supertajta försvar slutade nu sammanlagt 7-5!

Det var öppna autostrador i försvaren, avgörande misstag av två av värdens bästa målvakter, Cech och Reina. Det var sagolikt underhållande och fotbollsunderhållning på absolut högsta nivå. I går visade Chelsea och Liverpool vad fotbollsunderhållning innebär!

Håller du med eller är du av en annan åsikt? Diskutera med hjälp av kommenterafunktionen nedan!

Är du inte Medlem – klicka är för att kunna kommentera