Framtiden ljus för landslaget

Sverige nådde ett bra resultat i mötet med Portugal på Estadio Dragao i Porto i lördags. Det var de flesta överrens om efter matchen, både ledare, spelare, publik och experter. Vad som också var väldigt positivt, bortsett från den sköna poängen, var förstås att vi fick flera viktiga svar från spelare som gjorde riktigt bra insatser och som gör att vi kan se fram emot kommande kvalmatcher med tillförsikt.

Maestro kung i försvaret
Om vi börjar med den stora giganten i backlinjen, Daniel Majstorovic. AEK Aten spelaren gjorde sin förmodligen bästa landskamp någonsin och var helt fenomenal matchen igenom. Tillsammans med parhästen Olof Mellberg, som även han gjorde en strålande match, såg han gång på gång till att står rätt, rensa undan inlägg och framförallt, ingjuta mod i resten av laget.

I Majstorovic och Mellberg tror jag personligen att vi har ett mittbackspar som tar oss hela vägen till ytterligare ett stort mästerskap.

Ronaldo kom bort
En annan spelare som vi absolut inte får glömma är IFK Göteborgs Adam Johansson som också han gjorde en mycket fin insats när han ställdes öga mot öga med världens bästa fotbollsspelare, Cristiano Ronaldo. På sin något ovana vänsterbacksplats spelade han helt respektlöst och faktum är att man inte såg mycket av Ronaldo under matchen och även om Erik Edman lär ta tillbaka platsen när han är redo känns det mycket bra att vi nu har en ytterback till som håller mot kvalificerat motstånd. Speciellt när vi ska möta Danmark, som av tradition alltid kommer med snabba yttrar.

Elm imponerade
Rasmus Elm såg i början av matchen ut att påverkas av de stundens allvar, men oj vad han växte in i det snabbt. Efterhand tog han för sig mer och mer och efter matchen satt man där med Elms insats på näthinnan. Vilken respektlöshet! Är helt övertygad om att han har en stor framtid i landslaget och det ska bli väldigt spännande att följa honom i Allsvenskan i vår, samt förstås i landslaget!

Mycket positivt blev det denna gång, men faktum är att framtiden för landslaget ser ljus ut sedan ett antal spelare verkligen klivit fram på allvar på senare tid. Och för första gången på ganska länge har försvarsspelet åter blivit Sveriges adelsmärke i detta kval. Kan bara offensiven blomma, då jävlar får Danmark se upp!

Håller du med eller är du av en annan åsikt? Diskutera med hjälp av kommenterafunktionen nedan!

Är du inte Medlem – klicka är för att kunna kommentera