Giganternas kamp väntar i La Liga

”Även om många, Michel Platini inkluderad, förstås kritiserat Reals sätt att spendera ?onormala? summor på nyförvärv, kan värvningarna av Kaka och Ronaldo även innebära att La Liga på allvar tar upp kampen med Premier League som världens bästa liga igen.”

Barcelona är regerande mästare i både Champions League och La Liga och visade under säsongen som gick upp en närmast fulländad fotboll som inget lag kunde matcha. Med spelare som Andres Iniesta, Xavi Hernandez, Samuel Eto´o, Thierry Henry och framförallt, Lionel Messi, öste Barcelona in mål och närmast förnedrade motståndet.

Men Barcas suveränitet accepteras förstås inte i huvudstaden hos Real Madrid!

Kort efter säsongen avslutades presenterade Real brassestjärnan Kaka från italienska Milan, och ytterligare några veckor efter den transfern var det dags igen, denna gång i form av Manchester Uniteds superstjärna Cristiano Ronaldo. Och fler stora namn verkar vara på ingång.

Real Madrid har bestämt sig. Barcelona ska inte få dominera på samma sätt igen.

Därmed kommer vi som fotbollssupportrar också att kunna se fram emot en säsong som kommer att bjuda på många minnesvärda ögonblick i spanska La Liga.

Synd bara att Zlatan Ibrahimovic verkar bli kvar i Inter då, och inte hamna i Barcelona som det tidigare ryktats om. Tänk: Zlatan och Messi mot Ronaldo och Kaka – i en och samma match mellan Spaniens giganter!

Även om många, Michel Platini inkluderad, förstås kritiserat Reals sätt att spendera ?onormala? summor på nyförvärv, kan värvningarna av Kaka och Ronaldo även innebära att La Liga på allvar tar upp kampen med Premier League som världens bästa liga igen.

Men det svaret får vi vänta på tills våren då finalen i Champions League har spelats. Under tiden får se fram emot två blytunga El Classico!

Håller du med eller är du av en annan åsikt? Diskutera med hjälp av kommenterafunktionen nedan!

Är du inte Medlem – klicka är för att kunna kommentera