Holland stod för ny utklassning

En bra vecka för spelfonden följdes av en mindre bra då inget av de tre spelen gick in under vecka 24. Schweiz lyckades inte hålla undan för ett desperat jagande Turkiet. Polen kunde inte stå emot Österrikes press och fick en billig straff emot sig och Italien hade inte förmågan att avfärda Rumänien. Detta samtidigt som ett underpresterande Frankrike fick en ordentlig lektion av Holland. Nu tar vi nya tag när EM-turneringen går in i slutspelsrundan.

Turkiet vände mot Schweiz
Schweiz såg ut att gå mot seger i regnmatchen i Basel den 11 juni efter att Hakan Yakin gett laget ledningen i den 32 minuten. Laget dominerade mot ett ganska virrigt Turkiet men i paus tog turkarnas förbundskapten Fatih Terim tag i saken. Ett par förändringar fick fart på laget och kvitteringen kom också efter en dryg timmes spel genom inhopparen Semih Senturk. När sedan Arda Turan gjorde 2-1 på övertid sprack vårt tips definitivt samtidigt som Schweiz sparkades ut ur EM.

Favoriter höll inte
Inte heller dubbeln på Polen och Italien gick in då Österrike kvitterade Polens ledning på övertid, samtidigt som Italien bara orkade med oavgjort mot Rumänien. Trots att Polen mer eller mindre var tvungna att vinna lyckades man inte utmanövrera EM:s på pappret sämsta lag. Faktum är att man i matchinledningen räddades av storspelande målvakten Arthur Boruc. När Polen sedan tog ledningen genom Guerreiro såg segern ut att vara i hamn. Österrike gav sig dock inte utan kvitterade genom Ivica Vastic på straff strax innan slutsignalen. Spelet på Italien blev i det läget betydelselöst.

Holland manglade Frankrike
Efter storsegern mot Italien hade vi svårt att tro på en upprepning mot Frankrike, speciellt med tanke på att fransmännen var i desperat behov av poäng. Därför blev Odds Onlines tips ett kryss. Men oj vad fel vi hade! Holland stod för en ny imponerande insats och trots att Thierry Henry reducerade till 1-2 i den 71 minuten var Holland aldrig hotat. Kuyt, Van Persie, Robben och Sneijder nätade för Holland.

Värdet på fonden, som startade på1 000 kr under vecka 10 och där bara 10% av det totala värdet satsas, minskade från 1 348 kr till 1 214 kr.

Skribent: Johan