Klassiska lag utmanar på allvar

”Hur det slutar, det vet i sjutton. Men en sak är säker, Premier League starten lovar mer än på mycket länge och vi kan se fram emot en mycket intressant säsong. Inte minst ur spelsynvinkel!”


De klassiska klubbarna radar upp sig i toppen av Premier League efter de inledande omgångarna och visst är det härligt att studera Premier League tabellen och konstatera att topp fyra klubbarna Manchester United, Chelsea, Liverpool och Arsenal åtminstone i början av säsongen utmanas av klassiska klubbar som Manchester City, Tottenham Hotspurs, Aston Villa.

Hakar dessutom Everton på så är alla så ?storklubbar? med där uppe.

Även om det är kul med lag med mindre resurser som lyckas snuva de stora så är det så klart en ordentlig kamp mellan de stora lagen som är riktigt intressant. Om nu något eller några av utmanarna lyckas bryta sig in bland de fyra stora och göra att ligan lever hela vägen in till slutet är det bara att jubla som fotbollsälskare.

Manchester City, Tottenham Hotspurs, Aston Villa och Everton är de klubbar i dagens Premier League som har potential att slå sig in i toppen i det långa loppet. De har resurserna, traditionen och publikunderlaget.

Att de tre förstnämnda i stycket ovan startat årets säsong på ett bra sätt bäddar för en mycket trevlig säsong och visst vore det väl underbart med lite variation på de fyra första platserna när säsongen summeras.

Av säsongsinledningen att döma blir Chelsea och Manchester United de lag som gör upp om ligaguldet. Liverpool och Arsenal ser inte lika kompetenta ut och det är dessa två lag som kommer jagas av utmanarna.

Aston Villa inledde förra säsongen strålande men orkade inte prestera under hela säsongen. Efter tappet av Gareth Barry till Man City tror jag på en liknande utveckling i år. Villa har en för tunn trupp i år igen. Därför tror jag att man slutar sjua.

Detsamma gäller Everton som även de imponerade stort förra säsongen med en ännu tunnare trupp än Villas. Everton har haft svårt att bredda truppen under sommaren och säsongsinledningen har inte varit vad David Moyes hoppats på. Kanske kom vändningen mot Blackburn senast. Everton blir åtta.

Jag tror därmed att fyra lag kommer slåss om de två CL-platserna. Liverpool, Arsenal, Manchester C och Tottenham Hotspurs.

En indikation på att City och Spurs kan rubba Pool och Gunners har vi redan fått. City slog tillbaka Arsenal med 4-2 för ett par omgångar sedan medan Spurs premiärslog Liverpool med 2-1.

Hur det slutar, det vet i sjutton. Men en sak är säker, Premier League starten lovar mer än på mycket länge och vi kan se fram emot en mycket intressant säsong. Inte minst ur spelsynvinkel!

Håller du med eller är du av en annan åsikt? Diskutera med hjälp av kommenterafunktionen nedan!

Är du inte Medlem – klicka är för att kunna kommentera