Leeds och Valenciennes bra spel

Efter två veckors kräftgång är spelfonden på gång igen på allvar. Detta efter att både Leeds och Valenciennes infriat förväntningarna och vunnit sina respektive premiärer. Resultaten gav spelfonden en kraftig skjuts i rätt riktning, och hade inte Helsingborg klappat igenom i Halmstad hade utdelningen varit betydligt bättre. Två av tre är dock klart godkänt.

Leeds fick flygande start på säsongen
Precis som vi trodde fick Leeds en bra start på säsongen efter seger över nedflyttade Scunthorpe. Men det satt hårt åt. Hemmalaget tog ledningen efter knappa timmen men Leeds kom igen och vände på tillställningen efter två mål av Showunmi och Beckford.

Valenciennes vann med uddamålet
I franska ligan tog Valenciennes tre poäng när man premiärbesegrade St Etienne på hemmaplan. Matchens enda mål gjordes av Gael Danic på straff i den 27 matchminuten och segern innebar 2 av 2 för spelfonden. Tyvärr höll inte Helsingborgs tecken, men totalt sett blev den ändå en bra vecka för spelfonden.

Chocköppning av HBK sänkte HIF
Helsingborg kom till Örjans Vall fullproppade med självförtroende och högst motiverade då guldkonkurrenterna Kalmar FF och Elfsborg tagit säkra segrar i samma omgång. Trots det var de Halmstad som stod för en chocköppning och avgjorde matchen med två tidiga mål av Ajsel Kujovic och Michael Görlitz. Matchen slutade 3-1 till hemmalaget som därmed (tillfälligt?) hakade av Helsingborg i den kampen om SM-guldet.

Ett rejält uppsving för spelfonden blev resultatet under veckan som gick. Värdet på fonden, som startade på 1 000 kr under vecka 10, är nu på plus igen – 1040,50 kr.

Kommande veckas spel finner du under Trippeln!