Lyon behåller greppet i Frankrike

En holländsk överraskning i London, en sen frisparkskvittering och ett topplag som visade att man fortfarande regerar. Så kan man sammanfatta utgången av matcherna på trippeln denna vecka, som innebar att bara ett av de tre spel vi plockat fram gick in. Värdet på spelfonden sjönk därmed något efter succéstarten förra veckan.

Lyon visade klass
Vad som på förhand såg ut som tre relativt säkra hemmasegrar slutade inte riktigt som vi hade hoppats på. Nu gick förvisso söndagens spel mellan franska dominanterna Lyon och utmanarna Bordeaux in då Lyon repade mod efter uttåget ur Champions League och besegrade den gamle VM-hjälten Laurent Blancs lag med 4-2. En sliten Kim Källström såg större delen av matchen från bänken och fick se ersättaren Mathieu Bodmer göra två av målen. Resultatet innebar inte bara att Lyon säkrade ligatiteln (?), det gjorde också att förlusten på trippeln reducerades.

Sen kvittering av Fulham
Trippelns andra spel var annars det vi trodde mest på. Blackburn, som visat fin form på sistone, tog emot ett Fulham som ser ut att ramla ur Premier League när det blir dags att summera framåt vårkanten. Men trots en tidig ledning lyckades man inte ta tre poäng hemma på Ewood Park. Matchhjälte för Fulham blev frisparksspecialisten Jimmy Bullard som med sitt sena mål gav sitt lag en oerhört viktig poäng. Målet innebar också att spelet 50 kr på en etta till oddset 1,55 sprack.

PSV skaffade sig bra utgångsläge
Det om helgens matcher. I torsdagens UEFA-cup trodde vi att ligacupmästarna Tottenham under cupspecialisten Juande Ramos skulle skaffa sig ett bra utgångsläge inför returen i Eindhoven. Champions Leaguevana PSV, som i förra omgången slog ut Helsingborg utan att imponera, visade dock vad europarutin kan betyda och vann med 1-0 på White Hart Lane. Målet gjordes av Jefferson Farfan. Spurs kom inte riktigt upp i normal klass mot smart spelande holländare, som också kunde tacka sin brasilianske målvakt Gomez för den hållna nollan. Den satsade summan 35 kr, till oddset 1,73, gick därmed upp i rök.

Det totala värdet på spelfonden, som startade på 1000 kr och där max 10% av fonden får satsas varje vecka, är efter två veckor nu 1080,15 kr.

Nya tag på onsdag då vi presenterar vår nya trippel!