Pep Guardiola överglänste Sir Alex

Barcelona mot Manchester United var drömfinalen som skulle ge alla fotbollsälskare det de allra mest längtade efter. En öppen och anfallsglad final med mål, sprudlande anfallsfotboll och stor dramatik. Vad fick vi? En match som hade två ansikten men som framförallt präglades av Manchester Uniteds helt oväntade kollaps.

United var laget som många trodde skulle vinna. Barca saknade en hel backlinje och skulle inte kunna rå på världsartister som Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Dimitar Berbatov och Carlos Tevez.

Nu fick man dock god hjälp av en defensivt inriktad Sir Alex Ferguson som valde att bänka Berbatov och Tevez och i stället spela med trion Rooney, Giggs och Park bakom en ensam Ronaldo.

Det känns naturligtvis lite märkligt att kritisera en manager som har över trettio års erfarenhet och som radat upp tunga titlar genom åren, men varför satsade han inte offensivare från start?

Nu verkade Sir Alex dock valt rätt, sett till den första 20 minuterarna. Då var det United för hela slanten.

Men när den sagolikt elegante Andres Iniesta trampade förbi Unitedmittfältet och serverade Samuel Eto´o i straffområdet, som i sin tur snurrade upp Vidic och tåpajade in bollen var scenförändringen total.

Barcaspelarna var helt plötsligt överlägsna sina motståndare, framförallt slogs man av den stora tekniska skillnaden lagen emellan.

United var aldrig nära och när planens kung, Lionel Messi, konstnickade in tvåan på planens andra gigant Xavi Hernandez precisa inlägg, efter 70 minuter var saken definitivt klar.

Barcelona var det klart bättre laget på Olympiastadion i Rom. Barcaikonen Pep Guardiola ledde sitt lag till en historisk trippel och överglänste därmed under sin första säsong som tränare för ett a-lag världens mest meriterade manager.

Guardiola har tagit sitt kära Barca till en ny nivå, och skapat ett lag som styrs av en dynamisk superduo i form av Xavi Hernandez och Andres Iniesta. Och som kryddas med världens bästa spelare i Lionel Messi!

Håller du med eller är du av en annan åsikt? Diskutera med hjälp av kommenterafunktionen nedan!

Är du inte Medlem – klicka är för att kunna kommentera