Portsmouth vann FA-cupen

Bättre än senast men inte tillräckligt bra. Så kan man sammanfatta trippeln veckan som gick. Bottennappet senast förbättrades i och med Portsmouths seger i FA-cupen, ett resultat som gav de satsade pengarna tillbaka. Efter att Sverige ”bara” vunnit i sudden stod hoppet till det oavgjorda spelat mellan Espanyol och Almeria i spanska La Liga. Inte heller här gick det som vi hoppats då gästerna vann med 3-1. Resultatet blev en i stort sett oförändrad fond som dock ska växa igen denna vecka.

Sverige avgjorde i förlängning
Mattias Weinhandl avgjorde den dramatiska kvartsfinalen mot Tjeckien med ett lite turligt mål i förlängningen och skickade därmed Sverige till semifinal i hockey-VM. Precis som vi förutspådde blev det Sverige som tog sig vidare, men det satt hårt inne. När Tjeckien gjorde 2-1 med sju minuter kvar att spela såg det mörkt ut men Sverige reste sig och Markus Nilssons kvittering några minuter senare räddade förlängning. Där dröjde det inte länge innan Weinhandl avgjorde. I och med förlängningen sprack spelet på Sverige men vad gjorde det när Sverige blev klart för semi!

Portsmouth tog väntad cuptitel
Nwanko Kanu blev i helgen stor hjälte i sydkuststaden Portsmouth när han med matchens enda mål såg till att klubben tog sin första stora titel på nästa 60 år. Målet kom i slutet på den första halvleken vilket inte bara innebar att Portsmouth blev FA-cup mästare 2008, utan även gav spelfonden ett välbehövligt tillskott. Motståndarna Cardiff, från den engelska andradivisionen, bjöd bra motstånd men när lagets målvakt, Peter Enckelman, tappade ett inlägg framför fötterna på nigerianen avgjordes matchen.

Almeria vann mittenmöte
En match mellan två lag som inte hade någonting att spela för i spanska ligaavslutningen kändes på förhand som ett bra kryss. Almeria, succénykomlingen som bildades så sent som 1989, ville dock annat. Efter mål av Melo, Crusat och Paunovic tog man en stabil 3-1 seger och i och med poängen slutade man på en mycket fin åttondeplats. Espanyols mål gjordes av Luis Garcia och Barcelonalaget slutade 12:a i årets La Liga.

Värdet på fonden, som startade på 1 000 kr under vecka 10 och där bara 10% av det totala värdet satsas, minskade marginellt, från 1 225 kr till 1 213 kr.

Skribent: Johan