Premiären avklarad!

Så var den i gång igen, vår kära och efterlängtrade Allsvenska. En match in i serien är det förstås alldeles för tidigt att dra några slutsatser, men det bryr jag mig inte speciellt mycket om. Jag tror att premiären säger mer än många tror.

Jag tror till exempel att Malmö FF och i viss mån AIK är två lag vars premiärresultat kan bli startskotten på två mycket trevliga säsonger för de båda klubbarna.

Både Malmö och AIK spelar alltid under stor press från supportrar och media. Nu får man arbetsro, samtidigt som självförtroendet fick sig en ordentlig skjuts direkt.

Speceillt Malmö ser allt intressantare ut. Nye Mutavdzic visade klassen direkt och när Wilton Figueiredo ansluter kommer laget bli riktigt vasst offensivt. Se upp för MFF säger jag!

Men vad hände egentligen i Göteborg på nya gamla nya Ullevi, eller vad den nu heter. Örgryte, hur ska det här sluta? Fem mål i baken i derbyt mot Gais och ett försvarsspel som knappt borde få kallas försvarsspel.

En sak är säker. Karaktären i ÖIS kommer sättas på prov i de närmaste omgångarna. Offensiven, med Allbäck, Santos och Zavadil håller hög klass. Nu hänger det på försvarsspelet.

Många experter har varnat för Trelleborg och Örebro inför säsongen. I premiären orkade skåningarna bara med 0-0 hemma mot BP, medan ÖSK föll på Stadion mot ett inspirerat Djurgården.

Är dock tämligen säker på att både TFF och ÖSK kommer igen snabbt.

Favorittippade Elfsborg fick visserligen bara en poäng hemma mot Hammarby, men spelet satt ändå där bitvis och hade man bara förvaltat sina chanser hade man vunnit utan större problem. Istället räddade Emil Johansson poäng åt sitt Bajen med årets mål, redan i den första omgången. Elfsborg blir dock livsfarliga, var så säkra.

Vi avslutar med matchen som också satte punkt för premiäromgången, den mellan Helsingborg och IFK Göteborg. HIF fick med sig tre poäng i en match som nog borde slutat oavgjord.

HIF visade att man möjligen fått ordning på försvarsspelet och fortsätter man så lär man finnas med där uppe ända in i de sista höstomgångarna.

Även IFK kommer förstås att komma tillbaka. Trots förlusten har man kvalitet i truppen och i det långa loppet blir man förstås att räkna med. Dock, tänk om IFK haft en Rasmus Elm i laget. För visst saknades det en del kreativitet på mitten när man jagade kvittering!

Så där, kulan är i luften. Håll utkik efter fler allsvenska reflektioner i Återblicken!

Håller du med eller är du av en annan åsikt? Diskutera med hjälp av kommenterafunktionen nedan!

Är du inte Medlem – klicka är för att kunna kommentera