Räkna med Zlatan i Barca!

Det snackas som bekant en hel del om Zlatan Ibrahimovic vara eller inte var i Inter just nu. En del menar att han kommer att stanna hos José Mourinho och satsa på att nå långt i Champions League, andra menar att han kommer lämna för spanska La Liga och antingen Real Madrid eller Barcelona.

Att Inter kommer att förstärka råder det inget tvivel om. Flera klasspelare, framförallt anfallare, har redan kopplats samman med klubben. Däribland Genoas skyttekung Diego Milito, Chelseas Didier Drogba, Arsenals Emanuel Adebayor och förstås, Barcelonas Samuel Eto´o.

Frågan är: Kommer någon av dessa att spela med Zlatan eller ersätta honom?

Mitt högst personliga tips är att Zlatan Ibrahimovic i höst bildar världens hetaste anfall tillsammans med Lionel Messi och Thierry Henry i Barcelona. Och att Samuel Eto´o går motsatt väg!

Varför? Jo, helt enkelt därför att väldigt mycket talar för det!

Att Zlatan vill testa något nytt är ganska klart. Hade han inte varit sugen på en flytt hade förstås inte hans agent Mino Raiola pumpat ut citat som satt fart på spekulationerna.

Dessutom är han i en ålder då han rimligtvis är på toppen av sin karriär och ska han byta upp sig ett snäpp ska han göra det nu.

Men den stora anledningen måste ändå vara möjligheten att byta från ett lag där han bär offensiven på sina axlar, till ett lag där han kommer omsvärmas av offensivt skickliga spelare.

Ett lag där han får all tänkbar offensiv uppbackning och där han också förbättrar sina chanser till en efterlängtad framgång i Champions League.

Då finns det inte många lag att välja mellan.

Ett är Manchester United, ett annat är Barcelona. Och det senare är rimligtvis väldigt intresserade av en anfallare som Zlatan som skulle passa som handen i hansken i rollen som central anfallare hos katalanerna.

Prislappen kan förstås sätta käppar i hjulet. Men det är inget problem för Barca som har en på marknaden attraktiv Samuel Eto´o att använda som delbetalning!

Räkna med Zlatan i Barca i höst! Det är något jag ser fram emot med tillförsikt…

Håller du med eller är du av en annan åsikt? Diskutera med hjälp av kommenterafunktionen nedan!

Är du inte Medlem – klicka är för att kunna kommentera