Spaniens tre mål Spelfondens räddning

Tillbaka på rätt spår igen. Efter två olyckliga veckor ser vi ut att vara på väg ur formsvackan då vi veckan som gick prickade in ett av tre spel. Tack vare Spaniens tre mål fick vi utdelning på spelet att det skulle bli mer än 2,5 mål i semifinalen mot Ryssland och även om vi inte räknade med en så klar seger gjorde vinsten spelfonden gott. Tyvärr lyckades dock inte Fernando Torres, trots flera bra lägen, förpassa bollen i mål. Ett mål av anfallaren hade gett Spelfonden en ordentlig skjuts i rätt riktning igen. Även trippelns tredje spel var nära att gå in, men då Tyskland inte lyckades ta ledningen innan pausvilan sprack även det spelet.

Stor dramatik när Lahm sänkte sannsagan Turkiet
Efter tre makalösa vändningar av Turkiet trodde vi på en klar tysk seger mot ett skade/avstängningsdrabbat Turkiet i den första av två semifinaler i fotbolls-EM. Visst gick Tyskland vidare, men oj vad nära det var en ny skräll av EM-slutspelets stora överraskningslag (vid sidan av Ryssland). Turkiet tog ledningen efter att ha spelat ut Tyskland i inledningen men tyskarna kom tillbaka och kvitterade ganska snart. Resultatet höll sig halvleken och så var vårt spel på tysk ledning i paus satt ur spel. I det läget stod hoppet till Spanien och Fernando Torres.

Spanien övertygade stort – men Torres förblev mållös

Den andra semifinalen mellan Ryssland och Spanien hade förutsättningarna att bli turneringens match, men ett tröttkört Ryssland hade inte skuggan av en chans mot de kommande europamästarna som rullade ut och vann med 3-0. Tack vare Daniel Silvas 3-0 mål åtta minuter före slutet satt vårt spel på över 2,5 mål. Spelet blev veckans räddning då Fernando Torres brände ett par jättemöjligheter strax innan han blev utbytt mot David Guiza, som ju som bekant gjorde mål minuterna senare, mitt i den andra halvleken.

Värdet på fonden, som startade på 1 000 kr under vecka 10 och där bara 10% av det totala värdet satsas, minskade från 1 093 till 1 065 kr.

Skribent: Johan