Stanna eller flytta – den stora frågan för Zlatan

När Inter häromveckan åkte ur Champions League mot Manchester United tog spekulationerna kring Zlatan Ibrahimovic och hans framtid fart ordentligt. Mycket tack vare agenten Mino Raiola och Zlatan själv, som båda antytt att förändringar kan vara på gång. Spelbolagen hakade på och många av dem erbjuder spel på Zlatans framtid.

En del krönikörer på diverse tidningar och webbsajter tycker att Zlatan ska stanna, en del tycker han ska lämna. Det finns naturligtvis inga rätt eller fel, allt beror på vad spelaren själv känner är bäst för hans utveckling.

Beslutet är dock inte det enklaste. I Inter är Zlatan Ibrahimovic den stora stjärnan, spelaren José Mourinho bygger laget runt. En position inte många spelare når upp till. Tänk på att Inter är en riktig storklubb där många stora spelare har passerat genom åren utan att nå det status Zlatan åtnjuter från både fans och lagkamrater.

Men kan Inter vinna Champions League? Det är förstås den stora frågan. Tror Zlatan att Inter har potentialen kommer han med stor sannolikhet att stanna. Tror han inte det lämnar han redan i sommar.

Att det går en del rykten om tänkbara klubbdestinationer för Zlatan har väl ingen undvikit. I själva verket finns det bara en handfull klubbar som Zlatan eventuellt kan hamna i till hösten, förutsatt att han nu lämnar Inter.

Rent krasst skulle han kunna hamna i de fyra stora engelska klubbarna, Real Madrid eller Barcelona. Sex klubbar som har resurserna och som skulle kunna locka med spel på högsta nivå. Men vid närmare analys lär Zlatan spela i en av följande klubbar efter sommaren. Inter, Chelsea, Real Madrid eller Barcelona.

Arsenal, Liverpool och Manchester United känns av olika själ inte speciellt heta på den store svensken som ännu inte gjort sig ett speciellt stort namn på de brittiska öarna.

Nej, om Zlatan är sugen på att testa vingarna i ett annat land tror jag att kampen kommer stå mellan de två spanska giganterna, med Chelsea som en liten outsider.

Och vem skulle inte vilja se ett katalanskt superanfall med Leo Messi, Thierry Henry och Zlatan Ibrahimovic!

Håller du med eller är du av en annan åsikt? Diskutera med hjälp av kommenterafunktionen nedan!

Är du inte Medlem – klicka är för att kunna kommentera