Supertalang sänkte Fiorentina

Veckan som gick valde vi en trippel bestående av tre kryss. Sena mål i de två engelska matcherna gjorde att vi låg bra till inför den sena kvällsmatchen i Italien mellan Fiorentina och Milan i Serie A. Milan visade dock vad man kan i sina bästa stunder och den nya brassestjärnan, Alexandre Pato, frälste återigen den anrika Milanoklubben. Därmed spräckte han också Odds Online trippeln.

United kryssade på White Hart Lane
Nu var det kanske ganska väntat att flytet inte skulle hålla i sig med tanke på dramatiken i de två engelska matcherna. I lördags var Tottenham ytterst nära en meriterande hemmaseger mot titeljagande Manchester United. Spurs dominerade den första halvleken och kunde gå till pausvila med 1-0 i ryggen efter Dimitar Berbatovs tidiga ledningsmål. United kom tillbaka i den andra halvleken men när matchen gick in på övertid var hemmalaget fortfarande i ledning. På matchens sista spark kvitterade dock Carlos Tevez och därmed satt också trippelns första tecken.

Oavgjort i hett nordostderby
Uppe i nordöstra England var det ett hett derby mellan för tillfället turbulenta Newcastle och grannen Middlesbrough. Ett väntat kryss kan tyckas men fram till den 87:e minuten var Newcastle i ledning och nygamle managern Kevin Keegan gick mot en efterlängtad första seger. Då slog tyske mittbacken Robert Huth till och nickade in kvitteringen. Snöplig för Newcastle men perfekt för trippeln.

Pato gav Milan segern
Men trippeln sprack ändå till slut, även om det länge såg ut som att det skulle sluta oavgjort i Florens. Patos mål i den 77:e minuten blev dock avgörande. Det ska dock tilläggas att det var ytterst nära att Fiorentina gjorde en Manchester United och kvitterade i slutet, men Milans australiensiske Kalac målvakt stod för en prakträddning och räddade tre viktiga poäng åt sitt Milan.

Skribent: Johan