Sverige föll tungt i EM

En tung vecka igen för spelfonden som förlitade sig på Sverige och mästerskapspålitlige målskytten Henrik Larsson. Ryssland var dock för svåra och skickade hem Sverige redan i gruppspelet. Inte heller räddningsplankan Kroatien lyckades vinna sin match mot Turkiet vilket innebar att vi för andra veckan i rad kammade noll. Nu är det dags för uppryckning!

Sverige och Henke levererade inte
Trots den klassiska regeln att inte spela på det lag man håller på vågade vi ändå sätta vårt hopp till Sverige och Henrik Larsson när Sveriges öde i 2008 års fotbolls-EM skulle avgöras för en vecka sedan. På förhand kändes tipsen bra och historien var verkligen på vår sida. Ett rutinerat Sverige som spelat flera liknande matcher under de senaste turneringarna mot ett orutinerat Ryssland som tidigare haft en märklig förmåga att förlora viktiga avgörande matcher. Dessutom med Henrik Larsson på planen, mannen som gjort mål i alla fyra mästerskap han ställt upp i fram tills i år. Resultatet blev som bekant ett annat efter att Ryssland i mångt och mycket spelat ut ett stillastående och till synes tröttkört svenskt landslag.

Stor dramatik när Kroatien föll
För andra gången under EM 2008 blåste Turkiet oss på sköna slantar efter att man hållit ett i gruppspelet imponerande Kroatien stången. Matchen slutade 0-0 efter full tid och då vi spelat på en kroatisk triumf var trippeln redan här körd. Ändock väntade stor dramatik när först Klasnic gav Kroatien ledningen med en minut kvar av förlängningen, bara för att sedan se Sentürk skicka in kvitteringen på matchens sista spark. Därefter följde straffläggning där ett knäckt Kroatien inte orkade ladda om. Turkiet vann och gick till semifinal.

Värdet på fonden, som startade på1 000 kr under vecka 10 och där bara 10% av det totala värdet satsas, minskade från 1 214 kr till 1 093 kr.