Tennisen är het igen

När Thomas Johansson vann Australian Open 2002 var han den förste svensk att vinna en Grand Slam turnering sedan Stefan Edbergs seger i US-Open 1992. På lite drygt 17 år har det alltså bara blivit en stor singelframgång i en av de fyra stora turneringarna för svensk tennis.

Då talar vi om en nation som under en nästan lika lång period före -92 plockade hem inte mindre än 23 Grand Slam Titlar.

Att intresset för sporten inte på långa vägar varit lika stort är så klart inte speciellt konstigt med tanke på de i jämförelse magra resultaten på 1990 och 2000-talet.

Men nu börjar det snackas tennis igen. Robin Söderling verkar äntligen ha tagit det där sista steget mot att bli en topp tio rankad spelare.

Söderling, som nu alltså är framme i semifinal efter imponerande tennis hittills i turneringen, stod för en fullständigt makalös insats när han eliminerade Rafael Nadal i åttondelsfinalen.

En Nadal som jagade sin femte raka seger i Franska Öppna och som aldrig tidigare förlorat på gruset på
klassiska Roland Garros.

Att han därefter pulveriserade Nikolay Davydenko gör förstås det hela än mer imponerande och frågan är vart det här ska sluta.

Kan Robin Söderling rentav vinna Franska Öppna 2009?

Jag tror faktiskt att han gör det, svensk tennis lever igen!

Håller du med eller är du av en annan åsikt? Diskutera med hjälp av kommenterafunktionen nedan!

Är du inte Medlem – klicka är för att kunna kommentera