Drogba sänkte Arsenal

Små marginaler i stora derbyn gjorde att spelfondens värde minskade något under vecka 13. I Rom vann Lazio efter ett sent mål på övertid och i London vände Chelsea ett 0-1 underläge till seger med 2-1 efter två mål av Didier Drogba. Båda resultatet innebar missade spel i trippeln. Som väl var gick spelet på Bayern München in då laget både vann och ledde i halvtid mot toppkonkurrenten Bayer Leverkusen.

Dramatiskt Romderby
I Rom var det stor dramatik när Roma jagade ytterligare en trepoängare i jakten på Inter och ligaguldet. Roma tog ledningen i matchen genom Taddei men Lazio vände till 2-1 genom mål av Pandev och Rocchi. I det läget såg Lazio ut att gå mot seger samtidigt som trippelns gick mot sämsta tänkbara start. Hoppet tändes dock när Perrotta kvitterade med halvtimmen kvar att spela. Men Roma var aldrig riktigt nära efter kvitteringen och när Behrami skickade in 3-2 för sitt Lazio sprack spelet definitivt.

Bayern levererade
Desto bättre gick det då i den tyska matchen mellan Bayern München och Bayer Leverkusen. Precis som vi förutspådde tog hemmalaget en tidig ledning när Luca Toni gjorde 1-0 i den 17 matchminuten. Målet blev det enda i den första halvleken och när samme Toni gjorde 2-0 en kvart in i den andra var spelet i hamn. Leverkusens Bulykin ordnade visserligen en sen reducering men Bayern vann matchen med 2-1, vilket innebar att spelet till 2,38 hos :bet365: gick in.

Drogba ordnade vändning
I London såg det oavgjorda spelet ut att gå in när Drogba skickade in 1-1 i den 73:e minuten. Men den formstarke ivorianen var inte färdig för dagen utan avgjorde även matchen med ytterligare ett mål med sju minuter kvar att spela. Arsenal, som helt tappat formen den senaste tiden, ser nu ut att ha gjort sitt i titelracet. För spelfonden innebar Drogbas sena 2-1 mål att värdet minskade istället för ökade. Ibland är marginalerna små.

Värdet på spelfonden, som startade på 1 000 kr under vecka 10, är nu 1 018,92 kr.

Skribent: Johan