Utnyttja spelarmaterialet bättre!

Danmark hemma blev precis ett sådant antiklimax som man vet kan inträffa, men som man väljer att blunda för och intala sig inte händer. Sverige var stora favoriter mot ett skadeskjutet Danmark och precis allt talade för seger, tre poäng och en plats i VM om ett år.

Och det började bra. Zlatan dunkade en frispark tätt utanför, Sverige tryckte på, Mellberg hölls i och domaren blåste straff.

Fram stegade Kim Källström, och i samma stund som en inte speciellt alert tv-produktionsman vevade repriser, sköt Lyonmittfältaren en tam straff som satte tonen för resten av matchen.

Lite senare klackade Mikael Nilsson fram bollen till en omarkerad dansk och så var det 0-1 i baken. Dessutom mot ett redan från början försvarsinriktat Danmark.

Och inte blev det bättre av att envise Lagerbäck tvunget skulle spela en förvisso skicklig och lovande Adam Johansson på vänsterbacken, före naturligt offensiva val som Behrang Safari och Oscar Wendt. Anledningen lika märklig som försiktig. Att Johansson skulle ta hand om vassa spelvändningar från skickliga danska yttrar.

Men varför egentligen. Borde inte ett Sverige på hemmaplan, mot ett skadedrabbat och defensivt Danmark, ställa spelare på planen som kan ta sig fram och understöda i anfallsspelet. Så bra är vi faktiskt. Och så bra spelare finns. Minns bara att Behrang Safari spelade vänsterback i hemmamötet med Portugal, ett lag som väl ändå har bättre yttrar en Danmark?

Även mittfältet kom bort i matchen. Dels på grund av att Kim Källström och Daniel Andersson var för dåliga, men också för att Rasmus Elm och Christian Wilhelmsson fick alldeles för dåligt understöd av försiktiga ytterbackar.

Men ikväll verkar Lagerbäck släppa på tyglarna och ge rätt spelare chansen. Spelare som är i form och dessutom är riktigt hungriga! Ytterbackar som kommer fylla på och som kommer innebära ett klart bättre anfallsspel. Synd bara att det tog en match för länge för landslagsledningen att våga satsa fullt ut!

Håller du med eller är du av en annan åsikt? Diskutera med hjälp av kommenterafunktionen nedan!

Är du inte Medlem – klicka är för att kunna kommentera