Vi håller fast vid Frölunda

Äntligen. Efter den långa grundserien drar det igång på allvar. Blod, Svett och Tårar. Slutspelet är här och vi kan se fram emot intensiv slutspelshockey med känslor, adrenalin och stor dramatik. Men idag ska vi inte lägga allt för stort fokus på torsdagens första kvartsfinaler, vi ska istället ta en titt på hur vi trodde Elitserien skulle sluta inför säsongen. Men vi avslutar ändå med att spekulera lite om det kommande slutspelet, och förstås ett litet kvartsfinaltips.

Modo var vår favorit till att vinna grundserien inför säsongen. Det var inget vidare tips. Det namnkunniga laget kom aldrig upp i den standard man borde nått, och säsongen slutade därför tidigare än beräknat för plantskolan från Örnsköldsvik. Vad detta berodde på kan naturligtvis diskuteras, men med så många kvalitetsspelare i laget skulle Modo naturligtvis hamnat bland de åtta bästa.

Förklarningen ligger förmodligen i avsaknaden av en matchvinnande målvakt.

En bra målvakt, Elitseriens bästa rentav, har däremot Odds Onlines favoriter till SM-guldet inför säsongen, Frölunda. Trots en bedrövlig inledning av säsongen klättrade Frölunda till en slutlig tredjeplats i tabellen, vilket gav dem möjlighet att välja motståndare i måndagens direktsända lottning i SVT:s hockeykväll.

Frölundas tränare Ulf Dahlén överraskade där hela hockeysverige med att välja seriefemman Luleå istället för åttan Timrå. Men ska man vinna SM-guld ska man kunna slå alla lag och Dahlén lär nog ha koll på läget, även om man självklart kan ha synpunkter på valet.

En titt på vårt tips inför säsongen kontra tabellen visar att vi Frölunda, Linköping, HV 71, Timrå, Djurgården och Rögle hamnade ungefär där vi trodde, medan vi missbedömde styrkan eller svagheten hos lag som Färjestad, Luleå, Brynäs, Skellefteå och, framförallt, Modo och Södertälje.

Odds Online tipsSlutabell
1. Modo
2. Frölunda
3. Linköping
4. HV 71
5. Färjestad
6. Södertälje
7. Timrå
8. Djurgården
9. Brynäs
10. Luleå
11. Rögle
12. Skellefteå
1. Färjestad
2. Linköping
3. Frölunda
4. HV 71
5. Luleå
6. Brynäs
7. Skellefteå
8. Timrå
9. MODO
10. Djurgården
11. Rögle
12. Södertälje

50-procentig utdelning totalt sett och fortfarande kan Frölunda gå hela vägen, i så fall var vi inte helt fel ute tidigt i höstas. Men vägen dit är lång.

Just kvartfinalen mellan Frölunda och Luleå är också den som de flesta experter ser som den jämnaste. Vi tror dock att Frölunda drar det längsta strået och vinner i kraft av hemmafördel.

Frölunda vinner med 4-3 i matcher

Den på förhand klaraste kvartsfinalen är den mellan ett mycket formstarkt Färjestad och Brynäs. Färjestad har seglat upp som spelbolagens favorit till SM-guldet och även om man inte skulle räcka hela vägen slår man Brynäs komfortabelt. Vi tror på fyra raka.

Färjestad vinner med 4-0 i matcher

De regerande mästarna HV 71 fick laget den andra tre topplagen ville undvika, Timrå, på sin lott. Även denna serie lär bli jämn, men vi tror på HV som dock kommer att få kämpa för avancemanget.

HV 71 vinner med 4-2 i matcher

Så återstår då den fjärde och sista kvartsfinalen, den mellan Linköping och Skellefteå. Linköping är favoriter, har det bättre laget, men Skellefteå har den i dagsläget övertag på målvaktssidan. Och vad en matchvinnande målvakt betyder vet vi alla. Framförallt Modo!

Trots allt, Linköping vinner med 4-2 i matcher

Håller du med eller är du av en annan åsikt? Diskutera med hjälp av kommenterafunktionen nedan!

Är du inte Medlem – klicka är för att kunna kommentera