Vilken uppvisning, Sverige!

Lite Henke Larsson, som jag var inne på förra veckan, lite Markus Allbäck, lite Martin Dahlin. Eller om ni så vill lite taktiskt kunnande, lite effektivitet, lite fulhet i närkamperna. Och det bästa av allt, Marcus Berg fyller 23 år i sommar.

Vad är det egentligen vi får uppleva de här härliga veckorna med U21-EM på hemmaplan? Sverige kör över ett Serbien som varit i final två av de tre senaste mästerskapen, och man gör det med en underbar offensiv inställning som vi inte trodde var svenska fotbollslag möjlig.

Att se en spelare som Elfsborgs Emir Bajrami överglänsa Manchester Uniteds Zoran Tosic ger en fan ta mig rysningar. Inte sedan en viss Jesper Blomqvist spelade till sig ett kontrakt med AC Milan har vi sett en spelare med den potentialen på just den positionen i ett svenskt landslag.

En yttermittfältare som fullständigt dominerar sin kant med teknik, balans och ett ryck med boll som är få svenska spelare förunnade. Dessutom med en smartness som kan ta Bajrami långt i sin fotbollskarriär. Passningen till Marcus Bergs 1-0 var underbart att se.

Marcus Berg ja. Vad ska man säga egentligen? Tre matcher i EM – fem mål! Det ryktades under gårdagen om att en transfer till Ajax skulle var klar, men vad ska Berg där och göra? Räkna med en större klubb i en större liga för den iskalle avslutaren.

Alltid på rätt plats med en sanslös förmåga att alltid träffa mål, ja inte bara träffa mål utan också sätta dit bollen. När man tänker tillbaka är det faktiskt svårt att finna en svensk landslagsanfallare med samma höga procent. Lite Henke Larsson, som jag var inne på förra veckan, lite Markus Allbäck, lite Martin Dahlin. Eller om ni så vill lite taktiskt kunnande, lite effektivitet, lite fulhet i närkamperna.

Och det bästa av allt, Marcus Berg fyller 23 år i sommar.

Det finns naturligtvis hur mycket beröm som helst att ösa över spelarna i detta svenska landslag. I går gjorde exempelvis innermittfältet med Gustav Svensson och Pontus Wernbloom återigen en mycket fin insats, vänsterbacken Emil Johansson sin bästa match, liksom 3-1 chippande Ola Toivonen.

Och nu väntar ytterligare en fest för Sverige på fredag. England i semifinal i en match där vi nu får klara oss utan avstängda Emir Bajrami och Pontus Wernbloom. Tunga avbräck förstås, men abslolut inte omöjliga att ersätta. Detta blir en match för Rasmus Elm!

Det bästa av allt, Sverige har inget att förlora. Man har redan vunnit svenskarnas hjärtan.

Dags för kaxiga engelsmän att få smaka på svensk anfallsfotboll (vilken skön mening att få skriva)! Full fart framåt…

Håller du med eller är du av en annan åsikt? Diskutera med hjälp av kommenterafunktionen nedan!

Är du inte Medlem – klicka är för att kunna kommentera