Zlatan Ibrahimovic frälste Sverige

Efter ett par veckor där Odds Onlines spelfond mer eller mindre gått plus minus noll lossnade det veckan som gick. Och det gjorde det tack vare Sverige och Zlatan Ibrahimovic. Men det kunde börjat bättre då vårt första spel på oavgjort sprack efter att Tjeckien besegrat Schweiz. Efter att de två matcherna i grupp B spelats var vi dock med på banan igen. Tyskland och Kroatien såg till att vi inför Sveriges match låg på cirka 40 kronor plus. Sen klev Zlatan Ibrahimovic in i handlingen. Tillsammans med Petter Hansson ordnade ”Ibra” sköna slantar till spelfonden.

Tjeckien besegrade Schweiz i premiären
Odds Online tippade oavgjort i EM-premiären mellan värdnationen Schweiz och Tjeckien, men efter att schweizarnas skyttekung Alexander Frei skadat knäet i den första halvleken kunde Tjeckien avgöra matchen i den andra. Målskytt blev inhopparen Vaclav Sverkos som också blev matchens enda. Nu var det inte långt ifrån att spelet på oavgjort gick in då Johan Vonlanthen prickade ribban i Schweiz jakt på kvittering, men Tjeckien höll undan och vann.

Favoriter höll
Det var inte direkt någon skräll att Kroatien och Tyskland skulle vinna sina premiärer i fotbolls-EM 2008. Därför kändes spelet på en dubbel med de båda favoriterna som ganska säkra pengar. Nu kunde spelet i och för sig spruckit redan i den första matchen mellan Kroatien och Österrike, då kroaterna trots – eller på grund av – en tidig ledning slutade spela fotboll och bjöd in österrikarna i matchen igen. Som väl var höll Kroatien ut och när Tyskland sedan avfärdade ett inspirerat men uddlöst Polen var det upp till Sverige att ordna en lyckad vecka för spelfonden.

Zlatan sänkte defensivt Grekland
Ytterligare en svensk klassiker utspelades i Salzburg i går kväll. 67 minuter in i mötet mellan Sverige och de regerande mästarna Grekland ordnade Zlatan Ibrahimovic – med hjälp av Henrik Larsson – 1-0 med ett makalöst vackert mål. När Petter Hansson minuterna senare forcerade in tvåan bakom Nikopolidis var saken klar. Ett märkligt passivt spelande Grekland kunde inte ställa om efter målen och den sammanlagda värdeökningen veckan som gick blev därmed 127 kr.

Värdet på fonden, som startade på 1 000 kr under vecka 10 och där bara 10% av det totala värdet satsas, ökade från 1 221 kr till 1 348 kr.