Zlatan ”Week”

”Det har varit en händelserik tid för Zlatan, minst sagt. Han har bytt Italien mot Spanien och givetvis under denna s.k. ?silly seasion? så snålas det inte på ordflödet från något håll. Det skulle väl i så fall vara från Zlatan själv. Han verkar mest tagen och väldigt nöjd med hela. Att få spela fotboll i storlaget Barcelona med några av världens största är något speciellt. Zlatan verkar känna, att nu, nu tillhör han också de största. Det kan ingen motsäga, även om en del sura miner har skådats. Men det är nog inte så konstigt om man som Samuel Eto’o och i det närmaste behandlats som något överblivet som man skickar med på köpet. För det var ungefär så det blev i affären mellan Barcelona och Inter.”

Inför nästan 70 000 mottagande fans i den klubben kysste Zlatan den nya klubbens märke på matchtröjan, något som stack i ögonen på både Inter-direktören Ernesto Paolillo och Samuel Eto’o. Paolillo tycker att Zlatan kunde ha lämnat ett annat avsked till sina fans i Inter. Det kan jag förstå, men jag kan inte låta bli att ha känslan av att Zlatan har kommit hem, eller fram. Allt annat har tillhört ?vägen mot målet? så att säga. Eto’o fick ett mottagande av några hundra fans och det känns mest som att hans stolthet har fått sig en rejäl törn. VI får inte glömma att Eto’o var med att ta Barcelona till deras enorma prestationer den gångna säsongen som innebar seger i La liga, spanska cupen och inte minst Champions league.

Senare bar det av till USA och Los Angeles för att träning och match emot David Beckhams Galaxy. Beckhams gamla klubb Real Madrid har precis tagit Ronaldo från Manchester United, som ju också är David Beckhams gamla klubb. Innan han gick till Real Madrid alltså. Nu som sig bör under silly season så räds inte orden heller kring denna affär. Det infekterade bråket mellan Manchester United/Sir Alex Ferguson och Real Madrid/Cristiano Ronaldo fortsätter likt ett bråk i en sandlåda mellan två treåringar.

Zlatan talar om att följa i flera idolers fotspår och han nämner namn som: Ronaldo, Romario, Stoitjkov, Hagi, Maradona, Ronaldinho. Zlatan verkar vara den som är mest nöjd bland alla övergångar och affärer. Han talar hellre om glädjen inför att få tillhöra den spanska klubben och allt som kommer därtill. Andra uppträder som att de har gjort en dålig affär. Det är nog inte riktigt sant, men det kan konstateras att det har varit en del bittra miner och mindre snälla utlåtanden från olika håll inom fotbollen den senaste tiden. Men det är ju som sagt ?silly season?