20, 30, 40 eller 50

Vilken ålder är man som bäst som fighter?

Om man ser på klassiska idrotter så finner man att åldern för toppen i de flesta grenar varierar, men du ser sällan idrottsmän tillhörande världseliten som är plus 40.

Mike Tyson tog sin första VM titel i boxning som 19 åring. Georges ST-Pierre som innehar världsmästar titeln i Welterweight är 28 år, BJ-Penn tog sitt första VM bälte som 24 åring.

Under kommande UFC gala kommer vi få se Randy Couture 46 år gammal, han är den fighter som gjort bäst match mot regerande tungviktsmästaren Brock Lesner. Randy är den tungviktare som tycks gå flest matcher just nu; UFC 91, UFC 102, UFC 105 och nu UFC 109. Randy möter den något yngre Mark Coleman 45 år gammal. Båda tillhör topp fighterna i UFC. Hur länge kommer de kunna hålla på, är det den enorma erfarenheten som gör att dessa ?gubbar? orkar vara kvar. Kommer vi få se Couture stå i oktagonen som 50:åring?

I media talas det om hur farligt det är med MMA, men hur kommer det sig att det finns ett antal UFC fighters som är plus 40 som tagit så enormt mycket stryk. Vad driver dem att fortsätta? För att de älskar det?